PROFESOR AFACERIST, suspectat că racola eleve pentru videochat. "Vino cât poţi de repede, dar înainte trimite nişte poze"

PROFESOR AFACERIST, suspectat că racola eleve pentru videochat. "Vino cât poţi de repede, dar înainte trimite nişte poze"

Un profesor din Mehedinţi s-a gândit să se îmbogăţească, însă nu din meditaţii. El este suspectat că îşi racola elevele pentru videochat.

Dascălul, care predă matematica la Colegiul Naţional "Gheorghe Ţiţeica" din Drobeta Turnu-Severin, îşi racola angajatele chiar din rândul elevelor sale, pe care le convinsese să-i trimită poze nud, promiţându-le că vor câştiga bani frumoşi din această activitate. Povestea profesorului a ajuns repede din presa locală în cea mondenă. Contactat recent de reporterii unui tabloid, Florin Fritea a căzut în plasa jurnaliştilor. Acesta nu s-a arătat deranjat că eleva dornică de a practica videochat este minoră. "Vino cât poţi de repede în Severin, dar înainte trimite nişte poze cu tine să văd cum arăţi. O să lucrezi numai pentru clienţi străini. Aici se câştigă foarte bine, poţi să câştigi mii de euro, înţelegi? Depinde de tine, să ştii un pic de engleză, să îţi atragi clienţii", i-a spus dascălul reportului Cancan care s-a dat drept o elevă minoră. Bărbatul neagă acuzaţiile care i se aduc, deşi recunoaşte că nu este deloc străin de ceea ce înseamnă videochatul. "M-a sunat o persoană, am înţeles, de la Cancan, care s-a dat  preocupată de aşa ceva şi, bineînţeles, eu n-am ştiut despre ce e vorba şi am spus parerea mea despre asa ceva. Pe undeva va spun ca am luat-o ca pe o farsă din partea unei eleve, mi s-a mai întâmplat să mă sune eleve şi să spunaă că vor să facem pregătire, nu ştiu ce, la mine acasa, şi atuncea am vorbit şi eu puţin la bâză sau la mişto", se scuză profesorul Florin Fritea. Profesorul riscă să fie exclus din Educaţie Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti s-a autosesizat in acest caz. "Bineînţeles că noi nu avem posibilitatea decât să facem o anchetă administrativă, pentru că acest caz, fiind probabil de natură penală, ar trebui ca ancheta sa o faca şi alte autorităţi ale statului", a declarat inspectorul Şcolar General din Mehedinti, Emil Mirică. Dacă se va stabili că acuzaţiile sunt reale, profesorul afacerist riscă o mustrare administrativă sau chiar excluderea din învăţământ.