„Am fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani ar fi întreținut relații sexuale cu un minor de 16 ani. Poliția a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor și se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările comiterii faptei”, a declarat, pentru EVZ, Alexandra Petrovici de la Poliția Timiș. Aura Danielescu, șefa ISJ, a confirmat că mesajele dintre cei doi erau „intime” și că instituția a inițiat „o anchetă disciplinară preliminară”.

De asemenea, directorul liceului a anunțat că „luni se formează comisia de cercetare preliminară”. Profesoara e de religie neoprotestantă și căsătorită cu un jandarm. Predă de 10 ani la Făget și nu are copii.

Mesaje siropoase

Mama băiatului a bănuit cu luni de zile înainte idila: „Vorbea despre ea toată ziua”. A avut șocul vieții când a dat peste telefonul fiului plin de mesaje cu inimioare, „pupici dulci” și alte intimități schimbate cu profesoara.

Băiatul îi spunea „Sunny”, ea îl alinta cu „vampirul meu”. „Îți trimit un sărut atât de dulce să nu-ți treacă de pe buze până dimineața când vine următorul. Noapte bună, somn ușor și vise plăcute… Dragostea mea! Frumusețe! Minunată ce ești…ahhh”, îi scrie el într-un mesaj. Dăscălița răspunde într-unul că ar fi vrut să îi răpească „măcar o privire” dacă nu puteau avea o întâlnire adevărată sau „Ești un înger… coborât pe pământ… ca să apari… atunci… în acel timp… acel loc… și în situația care era la momentul acela”.

 

Cum a profitat adolescentul de profă

Confruntați cu mesajele găsite de mama băiatului, amorezii au recunoscut totul. Băiatul a admis și că a profitat de sentimentele profei, spune mama sa: „A profitat de ea. Îi spunea când le dădea teste. Totul a început după ce i-a transmis „Sărbători fericite!”, în iarnă, iar la câteva zile ea i-a scris: „Ești mulțumit de nota pe care ți-am dat-o la test?”.

De fapt, din noiembrie, el și colegii lui au observat că profesoara îl privea insistent și căuta compania lui. Îl asculta zilnic, i-a mărit notele. Îl scotea de la alte ore ca să o ajute să ducă acasă cărți, îi făcuse bilete de învoire să iasă din școală, îl acapara în recreații și în timpul în care aștepta autobuzul ca să plece de la școală acasă, ori dimineața, când ajungea în oraș cu același autobuz și mai erau câteva minute până începeau orele. Aveau locul lor de întâlnire”. Băiatul locuiește într-o comună învecinată.