Evenimentul Zilei > EVZ Special > Profesoara de actorie a lui Marilyn Monroe și lecțiile ei nu prea nevinovate
Profesoara de actorie a lui Marilyn Monroe și lecțiile ei nu prea nevinovate

Profesoara de actorie a lui Marilyn Monroe și lecțiile ei nu prea nevinovate

Natalia Postmann este o actriță, scriitoare și profesoară de actorie germană de origine evreiască. Aceasta și-a părăsit țara la instaurarea regimului nazist.

Stabilită la Los Angeles, și-a luat numele de Natasha Lytess, sperând într-o carieră strălucită ca actriță. Acest lucru nu se va realiza, însă, din cauza puternicului său accent și a înfățișării sale lipsite de feminitate.

Lytess a devenit însă cunoscută ca urmare a colaborării sale cu Marilyn Monroe, în perioada 1948-1956. În calitate de profesoară de actorie la Columbia Pictures, Natashei Lytess i s-a arătat o probă de actorie dată de viitoarea divă de la Hollywood și a convins conducerea studiourilor să o angajeze pe Marilyn Monroe pentru o perioadă de probă de șase luni.

Lytess i-a fost lui Marilyn profesoară de actorie la 20 de filme. Există zvonuri că sentimentele sale pentru actriță ar fi depășit limitele profesionale, făcând pentru ea o obsesie autoritară.

În 1956, Monroe i-a trimis lui Lytess o telegramă prin care o informa că nu mai are nevoie de serviciile sale, iar parteneriatul dintre ele a luat sfârșit după șapte ani.

Vedeți imaginile spectaculoase de la lecțiile lui Marilyn cu Natasha la Evenimentul Istoric.