Editura Evenimentul si Capital

Profesorul Burnei, distrus pe viață de Marea Teroare din Sănătate

FOTO: Excepționalul chirurg ortoped și-a petrecut mai bine de jumătate din viață în sala de operații
Autor: | | 7 Comentarii | 13861 Vizualizari

Unul simulează veselia și afișează ambiții mincinoase, stând în stradă ca să adune semnături pentru campania electorală. Altul își frânge palmele umilit și amărât, după ce sistemul i-a arătat că oricine, oricât de corect ar fi, poate fi doborât și nenorocit pe viață. Primul, Vlad Voiculescu, pe când era ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, l-a distrus pe al doilea, profesorul Gheorghe Burnei, mult mai cunoscut sub numele de Îngerul Copiilor. Medicul a salvat zeci de mii, generații întregi de copii și, după Alexandru Pesamosca, în Capitală puțini au fost demni de această titulatură.

În 2016, pe vremea tulbure în care ocupa funcția de ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care acum cerșește semnături pe stradă, l-a executat din pix, trimițându-l în anchete penale pentru luare de mită și îngropându-l în dosare și în termene în instanță pe cel de-al doilea care, deși distrus, încă salvează copii.

Mai nimeni nu a sărit să pună o umbrelă desupra capului profesorului Burnei, să-l apere de ploaia de minciuni și acuzații fantasmagorice, de la luare de mită până la experimente făcute pe copii. Singurii vocali, dar totuși temători, au fost părinții suflețelelor salvate de el.

După doi ani în care imaginea de medic excepțional, clădită cu multă trudă, a fost distrusă, tot din pix, la comenzile unui partid fastfood, doar o umbră a mai rămas din marele Gheorghe Burnei. Profesorul e măcinat de supărare, de grijă și de durere, la fel ca și părinții care îl așteptau pe holurile spitalului „Marie Curie”. Pentru ce toate acestea? „Pentru comisioane!”

Agenda de zi a Ministerului Sănătății, în perioada 20 mai 2016 – 4 ianuarie 2017, a fost transformată într-o listă neagră. Nu se agita nimeni să renoveze spitale, să aducă vaccinuri, să deblocheze posturi sau să mărească salariile cadrelor medicale. În niciun caz să mărească salariile medicilor! Tema era simplă: decapitarea sistemului medical românesc. ”Ai lui Voiculescu” au început timid, au spus că greii medicinei sunt prea bătrâni, deși însăși experiența lor și rezultatele lor i-a dus în funcții de conducere, apoi, pentru că asta nu a mers, au apelat la folclor. Ce spunea românul, fără urmă de dubiu înainte de mărirea salarială? „Toți iau șpagă, unul nu face excepție”. Și pe acest mit fals, nefericit, Voiculescu a construit dosare și planuri de defăimare ale unor somități medicale:

Prof. Monica Pop, de la Spitalul de Oftalmologie, Prof. Mihai Lucan, de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj, Prof. Irinel Popescu, șef program de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, Dr. Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, primul centru de transplant pulmonar, Prof. Gheorghe Burnei, șef Secție de Ortopedie de la „Marie Curie”. Și mai sunt, căci lista a fost lungă și muncită. Niciunul dintre cei menționați nu au fost dovediți țn justiție ca fiind vinovați, deși au fost acuzați de fapte extrem de grave: trafic de organe, fals în acte, mită.

De ce ei?

Pentru comisioane, răspunde dr. Lucian Duță, fost director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Argumentele medicului întăresc existența „masterplanului” diabolic a cărui scop este extrenalizarea pacienților români, în special a copiilor, către țări străine. Banii pe care CNAS îi decontează pentru intervenții medicale în afară este de zeci de ori mai mare decât pentru aceleași intervenții realizate în țară. Iar cei care se împotriveau exportului de pacienți pe bandă rulantă sunt chiar cei mai sus amintiți, în frunte cu prof. Burnei, care găsea mereu soluții salvatoare pentru copiii de la Marie Curie, și vota „NU!” pentru trimiterea lor peste granițe. În special la AKH Vienna, unde, cu știința conducerii spitalului, sunt trimiși copii, așa cum spuneam, pe bandă rulantă. Surse din spital, sătule de acest compromis de redirecționarea banilor statului către clinici din străinătate, în detrimentul dezvoltării propriilor structuri, spun că există un ONG care și-a făcut până și birou în „Marie Curie”.

„Știam toți că e mâna celebrului impostor, Vlad Voiculescu!”

„La vârsta de cinci ani, pe când eram la grădiniță, am spus că mă voi face medic. Adică prin 1975! Puțină lume m-a luat în serios, dar nu asta contează! Cert este că am reușit! Dar nici asta nu este prea important! Sigur este că prin1985 s-a mutat cu noi în bloc doctorul Burnei. Îl salutam cu respect de fiecare dată când îl vedeam, pe la ora cinci după-amiaza, când eu ieșeam la joacă, iar el se întorcea de la spital. Un om modest, cu privirea în pământ, parcă tot timpul apăsat de griji - pe care eu nu prea le înțelegeam”, a povestit fostul șef al CNAS, dr. Lucian Duță. „Pe vremea aceea, prof. Burnei lucra la spitalul din Mangalia și aflasem că operează copii cu afecțiuni ortopedice. Părinții mei îi purtau un mare respect: Ia exemplul lui Burnei, îmi spunea tata. Muncește și vei ajunge ca el!

Anii au trecut, eu am intrat la Medicină. În primul an de facultate, în vacanța de vară, l-am rugat să mă ia cu el în sala de operații. Practic, a fost primul medic care m-a învățat lucrurile elementare din sală: cum să mă spăl corect pe mâini, cum sămi pun mânuși etc. Apoi fiecare a avut drumul lui. Dr. Burnei a avut o carieră universitară senzatională, a ajuns să lucreze într-unul din cele mai importante spitale din România, a fost adulat, a fost aplaudat, a fost iubit de părinții care-și vedeau copiii salvați. Aflam din media ca era numit Îngerul Copiilor. Toate păreau că sunt în regulă cu viața profesorului de care aflasem că vine la spital la șase dimineața și ajunge acasă doar seara. Apoi, vestea a căzut ca un trăznet. În urmă cu trei ani am văzut stupefiat la TV cum profesorul Burnei a fost arestat. Acuzațiile erau devastatoare, alimentate de o anumită parte din media, dar și de celebrul Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății din guvernul Cioloș! Din ce se comunica public de către procurori, rezulta că profesorul Burnei e un fel de dr. Mengele! Am privit stupefiat cum cariera unui om poate fi distrusă peste noapte de interesele meschine ale unor impostori cu dorințe arzătoare de a parveni politic. Știam toți că e mâna celebrului impostor, Vlad Voiculescu! Știam cu toții că singura cale de a parveni politic, pe care o identificase Voiculescu, era de a determina arestarea unor profesori celebri, care salvaseră zeci de mii de vieți! Cu toate astea, am tăcut! Cu toții...”, a scris dr. Duță pe contul lui de Facebook.

Simona Halep - Taylor Townsend se joacă ACUM la Miami. LIVE VIDEO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI