Ford a anunțat că suspendă temporar producția de vehicule și motoare la uzinele sale de producție din Europa continentală, începând de joi, scrie Economy Today din Cipru

Compania preconizează că închiderea va dura câteva săptămâni. Uzinele auto din Köln și Saarlouis, Germania, împreună cu uzina de la Craiova, România, îşi vor suspenda temporar producția începând de joi, 19 martie.

Unitatea de montare și instalare a motoarelor din Valencia, Spania a oprit temporar producția începând de luni, după ce trei lucrători au fost confirmați cu coronavirus. Ford a declarat că speră că suspendarea va fi doar pentru o perioadă scurtă de timp, dar a adăugat că durata exactă depinde de mai mulți factori, transmite Automotive News Europe.

Aceşti factori includ răspândirea coronavirusului, deciziile guvernelor naționale și restricțiile impuse de Uniunea Europeană asupra traficului, inclusiv asupra transporturilor transfrontaliere, capacitatea sectorului furnizorilor de a furniza componente și revenirea clienţilor în reprezentanţe, în condiţiile în care multe dintre acestea sunt deja închise, ca parte a măsurilor luate la nivel național.

Fabricile de motoare din Marea Britanie de la Bridgend și Dagenham nu au fost afectate până acum de suspendarea producției la unităţile europene de producție auto.

Fabricile Ford din Turcia rămân deschise deocamdată. Skoda va suspenda producția la fabricile sale din Republica Cehă timp de două săptămâni, începând de miercuri după-amiază, a precizat compania. Skoda, cel mai mare exportator al țării, a declarat că va plăti angajaților 70% din salariile sale până la 29 martie, iar apoi 75% până la 5 aprilie, pe durata încetării producţiei, relatează Reuters.

Grupul Volkswagen a anunțat că va suspenda producția la fabricile sale din întreaga Europă, posibil timp de două-trei săptămâni, întrucât pandemia de coronavirus afectează vânzările și perturbă lanțurile de aprovizionare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE