Compania Ferrari a anunțat că va oferi gratis teste de sânge angajaților săi, pentru a vedea dacă au fost expuși noului coronavirus.

În schimb, șefii de la General Motors au considerat că testele de sânge pentru angajați nu sunt utile, dar au preferat să introducă în fabricile firmei monitoare termice pentru a-i depista pe lucrătorii săi care au febră, înainte ca aceștia să intre la locul de muncă.

În lupta cu noul coronavirus, Ford, General Motors și Tesla ar putea să-și pună la dispoziție liniile de producție pentru a fabrica aparate de ventilare pentru secțiile de terapie intensivă.

Pandemia COVID-19 a aruncat industria auto mondială în cea mai gravă acțiune din criza financiară 2008-2009. Cererea consumatorilor de vehicule s-a prăbușit, deoarece guvernele au impus blocarea în China, apoi în Europa și Statele Unite.

În Europa, marii producători de automobile au spus că speră să înceapă din nou la construirea vehiculelor până la sfârșitul lunii aprilie. În Statele Unite, mai mulți producători auto mari, inclusiv Fiat Chrysler Automobiles NV (FCHA.MI) (FCAU.N), Honda Motor Co Ltd (7267.T) și Toyota Motor Corp (7203.T), urmăresc să repornească producția în timpul prima săptămână a lunii mai.