Un producător URIAȘ de ciment, care are afaceri și în România, este acuzat că A FINANȚAT TERORISMUL! Acuzații DEVASTATOARE

Un producător URIAȘ de ciment, care are afaceri și în România, este acuzat că A FINANȚAT TERORISMUL! Acuzații DEVASTATOARE

Producătorul francez de ciment Lafarge a fost acuzat pentru complicitate la crime împotriva umanității, existînd în acest sens suspiciuni că a subvenționat, deși în mod indirect, grupările armate din Siria cu scopul de a menține în acea zonă deschisă o fabrică de ciment.

Grupul francez, în calitate de persoană juridică, a fost pus sub acuzare că, în calitate de acționar majoritar la filiala siriană Lafarge Cement Syria, ar fi finanțat o organizație teroristă și a pus în pericol viața salariaților uzinei Jalabiya, din nordul Siriei, informează surse judiciare, potrivit BBC.

Lafarge, în calitate de persoană juridică, a fost plasat sub control judiciar, incluzând o cauțiune de 30 de milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gigantul francez este bănuit că, în perioada 2011-2015, ar fi plătit sume de bani, în valoare toală de 13 milioane de euro, grupurilor armate din Siria, mai ales Statul Islamic, cu scopul de a menține în funcțiune fabrica sa de la Jalabiya.

O anchetă în acest caz a fost deschisă la parchetul din Paris, în luna iunie 2017.

Opt foşti manageri de la Lafarge, inclusiv Bruno Lafont, fostul director general de la Lafarge în perioada 2007 - 2015, au fost inculpaţi deja în acest dosar.