Procurorul general Tiberiu Nițu NU DEMISIONEAZĂ: "Am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții"

Procurorul general Tiberiu Nițu NU DEMISIONEAZĂ: "Am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții"

În prima reacție după întâlnirea față în față cu șeful său, ministrul Justiției, pentru a da explicații cu privire la cazul plimbărilor penale cu girofar, procurorul general Tiberiu Nițu afirmă că nu a încălcat legea și spune că din poziția pe care o are (și o păstrează - n.r.) veghează ca activitatea parchetelor și a lui, personal, să nu fie perturbată.

La o zi după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Justiției, Raluca Prună, pentru a-i da explicații cu privire la acuzația care transpare din comunicatul DNA emis în cazul Gabriel Oprea, procurorul general Tiberiu Nițu reacționează. Din punctul de vedere exprimat rezultă că nu are de gând să demisioneze, el susținând că nu a încălcat legea.

"Având în vedere comentariile purtate în spațiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice. Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții", susține procurorul general Tiberiu Nițu.

Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră – a mea personal- nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens. Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficenței consemnate în ultimul raport MCV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform comunicatului DNA, din a doua fapta de abuz în serviciu de care este acuzat fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, rezultă că procurorul general a beneficiat pe nedrept de echipaje de însoțire de la Poliția Rutieră, obținând un folos necuvenit. Surse DNA au precizat pentru EVZ că timp de 19 luni, excluzând perioada concediilor și a week-endurilor, Tiberiu Nițu s-a plimbat cu girofar de două ori pe zi.