Evenimentul ZileiJustitieProcurorul general al României: Poate fi cerut un nou vot în parlament pentru urmărirea penală a unor foşti miniştri

Procurorul general al României: Poate fi cerut un nou vot în parlament pentru urmărirea penală a unor foşti miniştri

Procurorul general al României: Poate fi cerut un nou vot în parlament pentru urmărirea penală a unor foşti miniştri
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că nu vede niciun impediment legal în ce priveşte transmiterea unei noi solicitări către Parlament pentru ridicarea imunităţii foştilor miniştri în cazul cărora procurorii au cerut începerea urmăririi penale.

"Deşi nu îmi aduc aminte acum, în clipa de faţă, să fi existat un precedent de acest fel, nu văd acum niciun impediment, pentru că orice anchetă penală are o dinamică a ei. Dacă la un anumit moment s-a apreciat că nu se dă un vot, nimic nu ne împiedică ca ulterior să se reaprecieze şi să fie dat alt vot. Nu văd niciun impediment legal în acest moment", a afirmat Niţu, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, citat de mediafax.ro

Întrebat dacă poate cere Parlamentului să ridice imunitate unor foşti miniştri pentru care aleşii s-au pronunţat deja, cum ar fi cazurile lui Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu, procurorul general a subliniat că, din punct de vedere legal, această solicitare poate fi adresată oricând. "Acum, când dumneavoastră îmi ridicaţi această problemă, nu văd niciun impediment legal să nu putem să solicităm o reanalizare a situaţiei de către Parlament", a afirmat el.

Scrisoarea lui Dumbravă

Tot joi, Horaţius Dumbavă, membru al CSM, i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi solicită să facă demersuri pentru a fi reluată procedura de ridicare a imunităţii şi în cazul altor parlamentari, între care Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma şi Ion Stan.


Accesează: