Curtea de Apel Bucureşti a publicat, sâmbătă, decizia de admitere a cererii de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv în dosarul în care Daniel Dragomir a fost trimis în judecată după ce ar fi cerut şi primit peste 460.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i proteja afacerile, decizia fiind una definitivă.

Procesul a avut mai multe amânări pe motiv că nu a sosit expertiza financiarcontabilă solicitată în instanţă. Iniţial, cererea procurorilor a fost respinsă de Tribunal, însă Curtea de Apel a admis contestaţia DNA, iar Dragomir a fost arestat preventiv şi în acest dosar.

Daniel Dragomir a fost trimis în judecată alături de soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, şi ea fost angajat al SRI. Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef de grupare sectoare informativ- operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul soţiei sale a pretins şi, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro.

Dragomir este încarcerat în dosarul Black Cube, instrumentat de DIICOT, fiind acuzat că a pus la cale operaţiunea de spionare a şefei DNA Laura Kovesi şi a familiei sale.