Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorii DNA Constanţa l-au „dovedit”. Inspector antifraudă trimis în judecată pentru patru infracţiuni de luare de mită
Procurorii DNA Constanţa l-au „dovedit”. Inspector antifraudă trimis în judecată pentru patru infracţiuni de luare de mită

Procurorii DNA Constanţa l-au „dovedit”. Inspector antifraudă trimis în judecată pentru patru infracţiuni de luare de mită

Adrian Dumitru Popa, de 34 de ani, inspector antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Constanța, a fost trimis astăzi, în judecată, în stare de arest preventiv, pentru patru cazuri de luare de mită dar şi pentru trafic de influenţă. În data de 3 septembrie, Popa a fost prins în flagrant de procurorii anticoprupţie constănţeni în timp ce primea 3000 de euro de la un om de afaceri, denunţător în cauză.

Alături de inspectorul antifraudă a fost trimis în judecată, în stare de libertate, şi  inculpatul Florin Zarughevici, pentru complicitate la luare de mită. În rechizitoriul trimis Tribunalului Constanţa, procurorii au probat mai multe fapte.  

“În perioada iulie –septembrie 2015, inculpatul Adrian Dumitru Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri suma totală de 13.000 lei, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unor controale efectuate la firmele acestora.De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, inculpatul Popa Dumitru Adrian a pretins, prin intermediul inculpatului Zarughevici Florin, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro.

La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri inculpatului Zarughevici Florin, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Popa Dumitru Adrian și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior Zarughevici Florin şi-a oprit 2.000 euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă.

La data de 03 septembrie 2015, dar şi anterior acestui moment, inculpatul Adrian Dumitru Popa a pretins de la un om de afaceri mai multe sume de bani, pentru ca, uzând de influenţa pe care o avea asupra funcţionarilor A.N.A.F., să îi determine să adopte o soluţie favorabilă într-un dosar privind insolvenţa unei firme administrată de omul de afaceri, deschis din cauza unei datorii de peste 500.000 lei pe care societatea o avea faţă de bugetul de stat. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispuse în cauză”.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: