Procurorii și polițiștii de la trupele speciale au descins, miercuri, în zona căminelor de la Cuprom, din Baia Mare, și l-au reținut pe un tânăr de 17 ani, care ar avea legătură cu moartea tragică a fetiței Estera.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, și urmează să fie prezentat în cursul zilei de joi, magistraților de la Tribunalul Maramureș pentru emiterea unui mandat de arestare.

Fetița a fost ucisă cu bestialitate

În cursul lunii mai 2018, un apel la 112 anunța faptul că la fostele hale de la Cuprumin a avut loc o crimă, Victima, o fetiță de cinci ani a fost ucisă cu sânge rece. Micuța plecase să se joace, în jurul prânzului, iar după câteva ore familia a anunțat poliția. Atunci, autoritățile au demarat operațiunea de căutare. Fetița a fost descoperită de frații ei moartă și dezbrăcată de la brâu în jos, cu sânge în zona genitală și capul spart, aproape de fostul combinat Cuprom, într-o zonă transformată în latrină publică de oamenii fără ocupație din zonă.

Sub coordonarea unui procuror, polițiștii au reușit să stabilească un cerc de suspecți, iar ancheta a scos la iveală detalii tulburătoare. Autopsia a demonstrat faptul că fetița a fost ucisă cu bestialitate, criminalul lovind-o în cap cu o cărămidă, între niște ruine. „Locul unde a avut loc crima este unul mai retras și este folosită de romii care locuiesc în zona respectivă, pe post de toaletă. Nu se știe încă dacă fetița a mers spre acel loc, fiind însoțită sau a fost surprinsă acolo de criminal”, a explicat procurorul Bogdan Gabor, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.