Oficialii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au transmis o solicitare site-ului Luju.ro în care le cer jurnaliștilor o înregistrare făcută publică în articolul „Trădarea Transilvaniei” cu declarația dată la Curtea de Apel Oradea de un inculpat din dosarul lui Kiss. Acesta a demascat modul în care ar fi fost preparat de DNA, SRI și serviciul secret maghiar să facă denunț împotriva fostului șef al CJ Bihor.

În contextul solicitării, PÎCCJ arată că înregistrarea este necesară în interesul soluționării dosarului 145/P/2018, în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare, cercetare abuzivă și represiune nedreaptă. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Adrian Muntean și comisarul șef Traian Surducan, polițist judiciar la DNA Oradea.

Dosarul seamănă izbitor cu un alt caz celebru, cel al familiei Cosma, din Ploiești, chiar și sentința dată lui Kiss de Tribunalul Bihor, respectiv opt ani închisoare cu executare, este identică cu cea primită la fond de fostul președinte al CJ Prahova Mircea Cosma.

Trimis în judecată de procurii DNA, Alexandru Kiss, a fost condamnat pe 18 iunie. Avocații lui Kiss au făcut recurs, iar procesul se judecă la Curtea de Apel Oradea. DNA l-a pus sub acuzare, în anul 2015, pentru spălare a banilor în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită și trafic de influență.

 

Te-ar putea interesa și: