Incidentul a avut loc pe 27 februarie în orașul Çermik din provincia Diyarbakır.
Un grup de persoane, inclusiv procurorul, a ținut minte greșit intervalul rezervat pentru jocul lor de fotbal.
Cele 14 cadre didactice în cauză rezervaseră terenul între orele 9-10 seara, în timp ce grupul procurorilor îl rezervaseră pentru ora 10-11 seara.
Grupul procurorilor a sosit pe teren la ora 21:00, înainte de ora programată și aceștia le-au cerut cadrelor didactice, care începuseră deja jocul, să părăsească terenul.
Atunci când profesorii s-au opus acestei solicitări și au continuat jocul, procurorii au ordonat poliției să-i rețină pe cei 14 profesori.
Aceștia din urmă au fost eliberați în aceeași noapte fără să fie puși sub acuzare. Între timp, grupul procurorilor a jucat partida de fotbal.

Incidentul nu s-a lăsat fără urmări. Conform Ministrului Justiției din Turcia, Abdulhamit Gül, Consiliul Judecătorilor și Procurorilor (HSK) a lansat o investigație cu privire la acest caz.
"[Ca urmare a investigației] vom afla dacă autoritatea pe care o au procurorii prin lege a fost depășită, precum și toate detaliile incidentului. Aș dori să menționez, cu ocazia acestui incident, că nimeni, inclusiv membrii sistemului nostru judiciar, nu este mai presus de lege. De fapt, membrii sistemului judiciar au o și mai mare responsabilitate să respecte legea, nu numai să o impună celorlalți. Toată lumea, indiferent de profesia pe care o are, este egală în fața legii", a declarat domnul Gül.
 "Justiția nu poate fi folosită după dorințele personale. Condamnăm vehement acest tratament aplicat profesorilor noștri", a declarat Hamza Aydoğdu, directorul de personal din cadrul Ministerului Educației de la Ankara.