Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Procesul ritualic al lui Salvini: Orice politician care apără frontierele țării sale riscă să ajungă în pușcărie
Procesul ritualic al lui Salvini: Orice politician care apără frontierele țării sale riscă să ajungă în pușcărie

Procesul ritualic al lui Salvini: Orice politician care apără frontierele țării sale riscă să ajungă în pușcărie

În 2019, ministrul italian de Interne de atunci, Matteo Salvini, a împiedicat imigranți ilegali să debarce de pe un vas al gărzii de coastă, care îi pescuise de pe mare cu cinci zile înainte. Acum, Salvini este judecat pentru „răpire” și riscă 15 ani de închisoare.

Un editorial excepțional al lui Giolio Meotti publicat de Gatestone Institute, pe care l-am tradus pentru cititorii EVZ.

„Singura mea părere de rău în această situație este că va trebui să le explic celor doi copii ai mei că tatăl lor este judecat nu pentru că este infractor, ci pentru că și-a apărat țara”, a spus Matteo Salvini în Parlamentul italian, când a fost deposedat de imunitate, pentru a permite desfășurarea procesului.

Timp de ani de zile, puterea din Italia a dus o politică de predare în fața valurilor de imigranți ilegali – organizate de regulă de rețele de traficanți infractori.

Europa nu a oferit niciodată Italiei nici un pic de ajutor. Acum, aceste „elite” – politicieni, formatori de opinie, ziariști – au decis că Salvini trebuie dat pe mâna judecătorilor pentru că a făcut ceea ce ei nu au avut curajul să facă: să apere frontierele Italiei.

Salvini riscă acum 15 ani de închisoare pentru „răpire”.

Acuzația împotriva lui Salvini datează din 2019, când, în calitate de ministru de Interne, a împiedicat migranți ilegali să debarce de pe o navă a pazei de coastă care îi pescuise cu cinci zile mai devreme.

Salvini a declarat că și-a apărat țara și că ar face același lucru din nou.

„Mă prezint cu conștiința curată, cu mândria de a ști că am apărat onoarea Italiei”, a scris el pe Facebook.

Ca ministru de Interne, Salvini a adoptat o atitudine dură față de imigranți. El a închis porturile Italiei pentru navele de salvare și a aprobat o lege care permite ca vasele ce transportă migranți să fie confiscate și amendate.

Pe 26 iulie 2019, Salvini a făcut apel să înceteze debarcarea imigranților de pe vasul Gregoretti, care tocmai atinsese coasta Siciliei.

„Am dat instrucțiuni ca nici un port să îl primească până când nu va fi asigurată redistribuirea în Europa a tuturor celor 140 de imigranți fără documente de la bord”, a spus el.

Imediat ce vasul a acostat – câteva țări europene au acceptat să preia imigranții – un procuror i-a deschis un dosar penal lui Salvini pentru „răpire”.

„Așteptarea pentru acostare a fost necesară pentru a se ajunge la un acord pentru redistribuirea în alte țări europene, cu implicarea totală a guvernului italian”, și-a justificat ulterior Salvini decizia.

La acea vreme, Italia, sufocată de numărul de imigranți, avea o nevoie disperată de redistribuire a acestora în Europa.

Până atunci, Europa nu oferise Italiei nici cel mai mic ajutor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: