Procesul lui Mitrea, amânat

Procesul lui Mitrea, amânat

Procesul în care Miron Mitrea este judecat pentru corupţie a fost amânat, astăzi, pentru joia viitoare, din cauza absenţei unuia dintre cei trei judecători din complet, informează Mediafax.

La începutul lunii, avocaţii apărării au invocat mai multe excepţii de nelegalitate privind rechizitoriul şi au susţinut că în cazul politicianului era necesar avizul Senatului pentru începerea urmăririi penale. Astfel, susţine apărarea, procurorii au "omis" să obţină în scopul începerii urmăririi penale, avizul Senatului, după ce, în 17 decembrie 2008, Mitrea a fost validat ca senator.

Avocatul Ovidiu Buduşan a susţinut atunci că social-democratul a fost urmărit penal pentru o infracţiune, dar trimis în judecată pentru alta, care nu i-ar fi fost adusă niciodată la cunoştinţă.

Pe 5 martie, Miron Mitrea a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată fostul inspector şef adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), Irina Paula Jianu, precum şi fostul arhitect şef în cadrul Primăriei Voluntari, Nicolae Popescu.