Evenimentul Zilei > Justitie > Procesul ”Buldogului” se reia la Curtea de Apel București
Procesul ”Buldogului” se reia la Curtea de Apel București

Procesul ”Buldogului” se reia la Curtea de Apel București

După ce a fost achitat de Tribunalul București, europarlamentarul Vasile Blaga ajunge, azi, la Curtea de Apel București, unde conform procedurii penale, o parte din probatoriu trebuie readministrat.

Vasile Blaga a fost acuzat de DNA că a comis infracțiunea de trafic de influență, și a fost trimis în judecată, fiind însă achitat de Tribunalul București, pe motiv că fapta nu există.

Blaga, care a fost vicepremier și ministru de interne în guvernele PDL, este acuzat că în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 de euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale.

Împotriva sentinței de achitare, DNA a făcut apel, care se judecă la Tribunalul București. Conform procedurii penale, o parte din probatoriu trebuie readministrat de judecătorii din apel, care pot menține sentința sau pot dispune casare acesteia și condamnarea politicianului.

În acest dosar, procurorii DNA au venit cu un ”as” în mânecă, și anume au cerut Tribunalului București să constate ca legal acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de principalul denunțător din dosarul lui Blaga, Horațiu Berdilă, dar și cel al fostulșui primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, care a recunoscut că i-a pus pe cei doi în legătură. În fața acestor două recunoașteri, Vasile Blaga are mari probleme deoarece datele problemei se complică foarte mult.