Evenimentul Zilei > Politica > Probleme mari pentru Negoiță. PSD i-a pus „gând rău”
Probleme mari pentru Negoiță. PSD i-a pus „gând rău”

Probleme mari pentru Negoiță. PSD i-a pus „gând rău”

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, are mari probleme după ce PSD a cerut anularea mandatului său.

PSD cere prefectului de București să constate încetarea mandatului de primar a lui Robert Negoiță. O notificare în acest sens a fost trimisă azi către Prefectura Municipiului București și este semnată de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Invocând legea partidelor și Codul Administrativ, dar și postarea primarului de la sector 3 din 16 iulie, liderul PSD îi explică prefectului că nu ai cum să fii membru în două partide, în același timp.

Robert Negoiță nu și-a dat demisia din PSD până în acest moment, dar pe Facebook a anunțat că s-a înscris într-o nouă formațiune politică, „București 2020”, al cărui președinte este și din partea căreia va candida la alegerile locale din 27 septembrie.

Marcel Ciolacu încearcă să obțină astfel mandatul de primar la sectorul 3 pentru PSD.

Atâta timp cât Robert Negoiță nu își dă demisia din PSD, el nu pierde funcția de primar. Nici dacă PSD îl dă afară din partid. Pierde fotoliul de edil doar dacă își dă demisia, lucru pe care l-a exclus până în acest moment.

Social-democrații îi cer prefectului să înceteze mandatul de primar al lui Robert Negoiță după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid, scrie Digi24.


Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat joi lansarea Partidului Bucureşti 2020 cu care intenționează să candideze la alegerile locale care vor avea loc în toamnă.

„Astăzi lansăm un partid nou. Îl anunţăm azi. (…) Este un moment de cotitură. Avem nevoie de un restart în România în general, iar în Bucureşti în mod special”, a precizat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

La începutul lunii iulie, Robert Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD pentru un nou mandat la sectorul 3 al Capitalei. El a reiterat o parte din criticile mai vechi la adresa partidului, despre care a spus că „arată că este o structură mult prea slăbită de aceste „căpușe” care parazitează corpul gazdă”.