Evenimentul Zilei > International > Președintele a uluit: „Femeile reclamă că sunt hărțuite doar când bărbații sunt urâți!”
Președintele a uluit: „Femeile reclamă că sunt hărțuite doar când bărbații sunt urâți!”

Președintele a uluit: „Femeile reclamă că sunt hărțuite doar când bărbații sunt urâți!”

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, zice că, în opinia sa, femeile denunţă „hărțuirea sexuală” doar atunci când bărbatul este urât

Asta pentru că, atunci când un bărbat arată bine, femeile nu mai cred că este vorba despre un abuz, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

„Noi, bărbaţii, suntem supuşi permanent pericolului de a fi acuzaţi de hărţuire”, a declarat Moreno, în timpul unei dezbateri la cu oameni de afaceri şi finanţişti cărora le-a prezentat politica sa de dezvoltare economică. „Şi, deşi este bine că o fac – că denunţă actele de hărţuire – n.r. – uneori, în cazurile de hărţuire, se iau doar de acele persoane urate”, a explicat preşedintele ecuadorian, înainte de a continua: „Adică este hărţuire atunci când vine din partea unei persoane urâte. Însă dacă persoana arată bine, potrivit canoanelor de frumuseţe, (femeile) nu mai cred că a fost neapărat vorba despre hărţuire”.

Înregistrarea video cu declaraţiile sale a devenit virală pe reţelele sociale şi a generat reacţii de tot felul, dar mai ales critici. Pentru a calma avalanşa de reproşuri, Moreno a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care îşi cerea scuze şi a insistat că respinge orice formă de violenţe la adresa femeilor.

„În comentariile mele cu privire la hărţuire, nu am intenţionat să minimalizez chestiuni atât de grave precum violenţa sau abuzurile. Îmi cer scuze dacă aşa s-a înţeles. Resping violenţa împotriva femeilor în orice formă ar fi aceasta!”, a mai spus preşedintele ecuadorian.