Pro TV, fără serialele-vedetă

Pro TV, fără serialele-vedetă

Cel mai longeviv sitcom românesc, „La Bloc“, va lua sfârşit mâine, când Pro TV va difuza ultimul episod, începând cu ora 16.15.

Dana Rogoz îşi va juca propriul rol şi va contribui la răsturnările de situaţie spectaculoase, care vor ţine publicul în tensiune până la final. Celălalt serial difuzat de Pro TV, „Cu un pas înainte“, care a spus povestea elevilor şi a profesorilor de la Academia „Carmen Caragiu“, s-a încheiat deja joi.   Iniţial, „La Bloc“ a atras atenţia publicului prin asemănarea personajelor cu cele din serialul american „Familia Bundy“, însă, în timp, povestea familiilor Curcă şi Jurcă s-a dezvoltat, suscitând interesul mai multor vedete autohtone, care au acceptat să joace în sitcom, printre care Anca Ţurcaşiu, Jean Constantin sau Magda Catone.   Primul sezon din „La Bloc“ a înregistrat în mediul urban o audienţă medie de 768.000 de telespectatori, însă cel mai bine primit dintre toate a fost sezonul patru (audienţa medie în mediul urban a fost de peste un milion de telespectatori), când Roxana (Tili Niculae) şi Adina (Laura Cosoi) s-au alăturat echipei. Sezonul cinci a însemnat pentru „La Bloc“ audienţe medii în mediul urban de 917.000 de telespectatori, iar în 81 la sută din cazuri Pro TV a fost lider de audienţă pe tronsonul orar ocupat de serial.   Audienţe mici în trei sezoane

În 2007, când o parte a echipei de actori şi scenarişti, printre care Radu Dragomir, Răzvan Savescu, Dragoş Moştenescu, Emil Mitrache şi Tudorel Filimon au părăsit serialul pentru a realiza sitcomul „Gaşca“ de la Kanal D, audienţele au scăzut dramatic: la sezonul 11 s-au uitat 341.000 de telespectatori, sezonul 12 a fost urmărit de 248.000 de telespectatori, iar sezonul 13 a atras, în medie, 190.000 de telespectatori din mediul urban.   Primul sezon al serialului „Cu un pas înainte“ a debutat cu audienţe medii de 300.000 de telespectatori în mediul urban, după care următoarele două sezone au înregistrat, în medie, audienţe de 156.000 de telespectatori, respectiv 165.000 de telespectatori din mediul urban. Serialul a stârnit controverse prin scenele fierbinţi de sex şi săruturi între femei şi a atras nume mari ale cinematografiei: Oana Pellea, Cristi Iacob, Monica Davidescu, dar şi vedete din showbizul autohton, precum Smiley, Laura Cosoi sau Aylin.

Ne puteți urmări și pe Google News