Evenimentul Zilei > Politica > PLR, partidul lui Tăriceanu, la primul congres. Fostul premier ar vrea un nou USL, cu o formulă mai suplă
PLR, partidul lui Tăriceanu, la primul congres. Fostul premier ar vrea un nou USL, cu o formulă mai suplă

PLR, partidul lui Tăriceanu, la primul congres. Fostul premier ar vrea un nou USL, cu o formulă mai suplă

Membrii Partidului Liberal Reformator (PLR) se reunesc vineri şi sâmbătă la Palatul Parlamentului în primul congres, pentru a-şi alege conducerea.

Conform Agerpres, prima zi a congresului PLR va fi dedicată dezbaterilor cu privire la rezoluţiile ce vor fi adoptate de noul partid, iar sâmbătă vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al PLR şi pentru alte posturi din conducere.

Liderul PRL, Călin Popescu-Tăriceanu, ar dori, totodată, și refacerea USL, alături de PSD. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, ieri, la Ploieşti, că nu a purtat discuţii explicite cu premierul Victor Ponta referitoare la refacerea Uniunii. "Nu am făcut o discuţie explicită cu premierul Ponta referitoare la refacerea USL. Ca idee politică, nu respingem această posibilitate. Sigur că USL nu se poate reface exact cum a fost pentru că protocolul ţinea cont de ponderea partidelor la momentul respectiv", a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă. Potrivit acestuia, se poate discuta la un moment dat despre crearea unei structuri de tip USL într-o formulă mai suplă.

Totodată, Tăriceanu a anunțat că noul partid, format predominant din demisionari din PNL, va susține în Parlament partidul de guvernământ. "Susţinem programul actual de guvernare şi, într-o formulă politică un pic mai suplă, putem să discutăm la un moment dat inclusiv de refacerea sau de crearea unei structuri de tip USL, prin acest lucru înţelegând o formulă politică de alianţă între un partid liberal şi PSD, pentru că eu cred că România are astăzi nevoie de o contribuţie şi de o participare liberală în actul politic şi în actul de guvernare", a explicat Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: