Evenimentul Zilei > Actualitate > Privește CERUL. Imaginile care te vor duce cu gândul în ALTĂ LUME – Galerie foto impresionantă
Privește CERUL. Imaginile care te vor duce cu gândul în ALTĂ LUME – Galerie foto impresionantă

Privește CERUL. Imaginile care te vor duce cu gândul în ALTĂ LUME – Galerie foto impresionantă

De multe ori, problemele din viața cotidiană și stresul de la muncă ne fac, atunci când mergem pe stradă, să privim mereu în jos, uitând complet de frumusețile naturii care ne înconjoară.

Chiar dacă locuiești la oraș, o simplă privire asupra cerului te poate ajuta să te relaxezi, chiar dacă doar pentru câteva secunde. Cerul (planetar) este partea atmosferei sau a spațiului vizibil de la suprafața oricărui corp ceresc. Este dificil a definii precis din câteva motive. În timpul luminii zilei, cerul Pământului apare ca o suprafață albastră profundă datorită dispersiei atmosferice a luminii soarelui.

Cerul este uneori definit ca zona Gazoasă mai densă a atmosferei unei planete. Noaptea cerul apare ca o suprafață sau o regiune neagră plină cu stele.În timpul zilei, Soarele poate fi observat pe cer, ori este acoperit de nori. În timpul cerului nocturn (și într-o oarecare măsură în timpul zilei) luna, planetele și stelele sunt vizibile pe cer. Unele din fenomenele naturale observate pe cer sunt norii, curcubeie și aurora. Fulgerele și precipitațiile pot fi de asemenea observate în cer în timpul furtunilor. Pe Pământ, despre păsări, insecte, aerodine și zmeie se consideră că zboară în cer. Ca o consecință a activității umane, Smogul din timpul zilei cât și radiația luminoasă din timpul nopții sunt adesea observate deasupra marilor orașe (vezi poluarea luminoasă).

În domeniul astronomiei, cerul este de asemnea numit Sfera cerească. Aceasta este o cupolă imaginară unde Soarele, stelele, planetele și luna par a călătorii. Sfera celestă este divizată în regiuni numite constelații.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: