Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a finalizat privatizarea Șantierului Naval Mangalia
S-a finalizat privatizarea Șantierului Naval Mangalia

S-a finalizat privatizarea Șantierului Naval Mangalia

Ministerul Economiei a anunțat, ieri, că activitatea Șantierului Naval 2 Mai Mangalia SA, locul de muncă pentru circa 1.600 de oameni, a fost relansată după finalizarea tranzacției cu grupul olandez Damen Shipyards Group.

Ministerul condus de Dănuț Andrușcă (foto) a reușit o performanță unică, în ultimii 28 de ani: statul român nu a plătit niciun ban și a redevenit acționar majoritar al unui obiectiv strategic care fusese privatizat de coreenii de la Daewoo Mangalia Heavy Industries SA. În urma negocierilor, Ministerul Economiei, prin Șantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acționar majoritar cu 51% din acțiuni, iar Damen Shipyards Group, deține 49% din acțiuni.

Cu o vastă experiență în construcția de nave și în managementul șantierelor navale, Damen preia controlul operațional. În calitate de acționar majoritar, însă, statul român va monitoriza evoluția în Șantierul Naval, „pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial”.

Andrușcă a precizat că finalizarea tranzacției a avut loc „la exact 4 luni de când am anunțat public că împreună cu echipa din minister am rezolvat o situație de blocaj care dura de prea mult timp”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: