Evenimentul Zilei > Actualitate > Prisacariu: Hrebenciuc îl are la mînă pe Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor de teren forestier
Prisacariu: Hrebenciuc îl are la mînă pe Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor de teren forestier

Prisacariu: Hrebenciuc îl are la mînă pe Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor de teren forestier

Jurnalistul Cătălin Prisacariu susţine pe blog că adevărata miză din dosarul retrocedărilor frauduloase nu este Viorel Hrebenciuc ci "cît știe Hrebenciuc despre Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor".

Prisacariu a ajuns la această concluzie după ce a remarcat acest pasaj din referatul DNA, scos în evidenţă pe blogul său: “În luna decembrie 2013, după ce a aflat că (…..), martor în cauză, din cadrul ROMSILVA a depus cererea de strămutare la ÎCCJ, obținând totodată și suspendarea judecății dosarului (…..)/2013, după ce a fost admonestat de Hrebenciuc Viorel prin intermediul lui Sîrbu Ilie, Crăciunescu Adam a dispus ca (…..) să nu mai reprezinte RNP Romsilva în cauzele ce privesc Domeniul Ghica Comănești și să nu mai facă deplasări în afara Bucureștiului, ceea ce a afectat în mod direct drepturile patrimoniale și interesele legitime ale acesteia.”

"Fraza relevantă din pasajul de mai sus este după ce a fost admonestat de Hrebenciuc Viorel prin intermediul lui Sîrbu Ilie, Crăciunescu Adam a dispus ca. Așadar, într-un fel sau altul, Ilie Sârbu l-a admonestat, spun procurorii DNA, pe șeful Romsilva pentru ca acesta să ia decizii în legătură cu procesul Romsilva versus revendicatori. Ce ne spune DEX că înseamnă a admonesta? Iată definiția: A mustra cu severitate (în calitate oficială); a dojeni aspru (pe un subaltern).

Așadar, Ilie Sârbu – se înțelege cu certitudine din referatul procurorilor DNA – a avut o discuție cu șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, pe care l-a mustrat cu severitate, l-a certat, l-a dojenit ca pe un subaltern, oficial, pentru că directorul Romsilva nu a răspuns comenzilor lui Hrebenciuc. A fost o singură discuție? Au fost mai multe? Există interceptarea acestei admonestări aplicate de Ilie Sârbu lui Adam Crăciunescu? Cel mai probabil, există, altfel procurorii nu ar fi menționat admonestarea în dosar fără să aibă și proba că întîmplarea ar fi avut loc.

În concluzie: în acest moment, Hrebenciuc îl are la mînă pe Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor de teren forestier. Dacă Hrebenciuc vorbește acum, în campania electorală, despre implicarea lui Sârbu în sistemul mafiot al retrocedărilor, ginerele lui Sârbu, deci candidatul Ponta, primește o lovitură devastatoare: eticheta de corupt în familie care vrea să ajungă președinte. Iar Ponta știe că nu-și permite o astfel de lovitură. Așa că i-a promis protecție totală lui Hrebenciuc", a scris Prisacariu pe blog.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: