„Refacerea capacităţii administrative a instituţiilor guvernamentale, care a fost grav deteriorată, mai ales în ultimii trei ani. În al doilea rând, sunt urgenţe foarte mari, rectificarea bugetară, pentru că există multe instituţii, ministere, autorităţi locale, care nu au resursele financiare necesare pentru a încheia anul. Desemnarea comisarului european, pregătirea Legii bugetului de stat pe 2020. Evident, organizarea de alegeri libere şi corecte, în cele mai bune condiţii, care să permită exercitarea dreptului de vot pentru fiecare român“, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a mai anunțat că miniștrii săi sunt preocupați de relansarea investițiilor mari infrastructura de transport și evitarea pierderii a 600 de milioane de euro din fonduri europene.

„Nici nu pot să vă spun, că trebuie să vă vorbesc foarte mult timp despre priorităţi, pentru că ele sunt foarte multe în fiecare domeniu de activitate. Pregătirea pentru iarnă, evident. Am avut noroc că până astăzi nu a dat o ninsoare, pentru că la nivelul Companiei de Autostrăzi, direcţiile regionale erau complet nepregătite să facă faţă unei ninsori“, a încheiat Ludovic Orban.