Înainte de a renunţa la statutul de membri seniori ai Familiei Regale (ianuarie 2020), Ducele şi Ducesa de Sussex se mutaseră în Canada, de unde ulterior au plecat în SUA.

Şederea de la 18 noiembrie 2019 până la 19 ianuarie 2020 i-a costat pe canadieni 40.000 de dolari, sumă care reprezintă doar costurile cu securitatea celor doi.

„Sejurul” în provincia Columbia Britanică, pe insula Vancouver, în timpul „Megxit”, a costat şi mai mult având în vedere mesele şi deplasările celor doi.

În calculul legat de costul total al şederii lor în Canada au fost trecute şi salariile personalului care a fost în jurul Prinţului Harry şi al soţiei sale, Meghan Markle.

Conform informaţiilor publicate de Daily Mail, statul canadian a suportat cheltuielile celor doi inclusiv până la data de 14 martie.

Întrebarea care se naşte logic: cine va plăti pentru securitatea Ducelui şi Ducesei de Sussex din perioada Canada? În SUA nu este clar cine achită pentru siguranţa lor.

Discuţia despre datoriile lăsate în urmă de Harry şi Meghan, dar şi despre valoarea acestora, atinge cu siguranţă imaginea Familiei Regale Britanice.

Prietenii celor doi susţin totuşi că în Statele Unite ale Americii chiar ei susţin costurile legate de propria siguranţă.

Aflând despre experienţa din Canada, preşedintele american Donald Trump transmitea în martie că sub nicio formă contribuabilii americani nu vor plăti vreun ban pentru Harry şi Meghan Markle.

În prezent, cei doi locuiesc în conacul magnatului Tyler Perry din Los Angeles, statul California.

Harry și Meghan s-au mutat în California după ce autorităților canadiene au anunţat că nu mai erau dispuse să cheltuie bani cu protejarea lor începând cu 31 martie.

În luna martie se zvonea că Prințul Charles va contribui, de asemenea, cu două milioane de lire sterline pentru securitatea anuală a celor doi.

Practic, moştenitorul tronului asigura 50% din suma anuală necesară siguranţei Prinţului Harry şi a soţiei sale, actriţa americană Meghan Markle.

Luna trecută s-a raportat că fostul cuplu regal a angajat o firmă de securitate de top pentru a-i proteja contra sumei de 7.000 de lire/zi.

Se spune că firma respectivă este folosită inclusiv de miliardarul Jeff Bezos (şeful Amazon) și actorul Tom Hanks.

De asemenea, despre echipa care are grijă de Harry şi Meghan se crede că a fost aleasă de Gavin de Becker, 65 de ani – fost șef de securitate pentru președintele Ronald Reagan.

sursa: Daily Mail