Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Andrew, în centrul unui scandal uriaș cu minore. Miliardarul Epstein i-a făcut-o
Prințul Andrew, în centrul unui scandal uriaș cu minore. Miliardarul Epstein i-a făcut-o

Prințul Andrew, în centrul unui scandal uriaș cu minore. Miliardarul Epstein i-a făcut-o

O minoră ar fi fost forțată de Prințul Andrew al Marii Britanii să facă sex, arată recentele acuzațiile ale unui tribunal american, ca parte a unui proces deschis în 2015 de către Virginia Roberts Giuffre contra lui Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell.

Prădătorul sexual Jeffrey Epstein a încercat în mod repetat să strângă mai multe materiale incriminatoare contra Prințului Andrew, care arată că a constrâns o minoră să aibă relații sexuale cu acesta, arată noile documente audiate în proces.

Informațiile făcute publice de un tribunal din New York afirmă că inculpatul s-a întâlnit cu victima pe insula privată a lui Epstein din Insulele Virgine. Un document pretinde că fata, la care se face referire ca Jane Doe #3, dar cunoscută sub numele de Virginia Roberts Giuffre, „i-a oferit prințului tot ceea ce a dorit”. Jeffrey Epstein a traficat adolescenta către mai multe persoane foarte influente din Statele Unite pentru a obține potențiale informații pentru șantaj, afirmă documentul.

Documentele audiate mai susțin și că Andrew a încercat să facă lobby pentru Statele Unite în numele miliardarului Epstein, pentru a securiza un aranjament favorabil pentru non-inculpare.

Această etapă face parte din procesul inițiat de tribunal în 2015 între Epstein și fosta sa parteneră Ghislaine Maxwell pe de o parte, și Giuffre, acum în vârstă de 36 de ani, care a acuzat cuplul de abuz sexual. Conform relatărilor din proces, Jane Doe #3 ar fi fost abordată de Maxwell în 1999, când avea 15 ani. Epstein ar fi folosit-o ca sclavă sexuală din 1999 până în 2012, înainte ca aceasta să reușească să evadeze într-o altă țară.

Conform noilor probe, Jane Doe #3 a fost forțată să participle la o orgie sexuală cu Prințul Andrew de trei ori, respectiv pe Insulele Virgine, apoi la apartamentul din Londra al Ghislaine Maxwell și la New York. Mărturiile au fost făcute publice după ce judecătorul de caz a respins o tentativă a lui Maxwell de a le tine secrete.

Un prieten al Prințului Andrew a remarcat, însă, că aceste acuzații ar trebui tratate cu maxima precauție, conform recomandării făcute chiar de curtea de apel americană. Dezvăluirea noilor documente s-a realizat la cererea avocaților altor două victime ale procesului deschis în 2015 cunoscute ca și Jane Doe #2,

Jeffrey Epstein s-a sinucis în penitenciarul din Manhattan, SUA, pe 8 august 2019. Înainte de a fi condamnat, miliardarul era un apropiat al unor celebrități din Statele Unite precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman, potrivit  theguardian.com.