Prințesa Lia dezvăluie planul Prințului Paul. „Se consideră victima unui proces politic”

Prințesa Lia dezvăluie planul Prințului Paul. „Se consideră victima unui proces politic” Sursa foto: Arhiva EVZ

Miercuri, într-un interviu acordat în exclusivitate postului de televiziune Antena 3, „prințesa” Lia a declarat că Prințul Paul al României intenționează să solicite azil politic.

„Prințesa” Lia a dezvăluit care este planul Prințului Paul al României după ce acesta a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul „Ferma Băneasa”.

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

Aceasta a declarat că nu știe unde se află soțul său, însă a declarat că acesta intenționează să solicite azil politic. Paul al României a fost dat în urmărire internațională.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Paul este şi s-a considerat nevinovat”

„Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru.

Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil, ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum.

El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune (...)”, a spus prinţesa Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3.

Pe data de 17 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în dosarul Ferma Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni.

Paul al României a fost de negăsit atunci când polițiștii au venit la el acasă pentru a pune în aplicare mandatul justiției. La scurt timp, Paul al României a fost dat în urmărire internațională.

Preşedintele Instanţei supreme, Corina Corbu, a dispus efectuarea de verificări în legătură modul în care dosarul ”Ferma Băneasa” a fost repartizat la completul de judecată care a dat sentinţa finală în acest caz.

Decizia vine după ce jurnalistul Dan Andronic a postat un mesaj pe Facebook în care susţine că Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, ştia încă dinainte de înregistrarea cauzei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la ce complet de magistraţi va fi repartizat dosarul.