În restaurante s-a decoperit că se servea mâncare expirată. Inspectorii de protecție a consumatorilor au găsit ouă vechi de un an, carne expirată, pește lăsat peste trei ore la căldură, fără să fie gătit.

”Șapte agenți economici, care desfășoară acte de comerț în domeniul alimentației publice, au fost sancționați cu măsura de suspendare a activității pentru că, din punctul nostru de vedere, puneau în pericol securitatea și siguranța consumatorilor. Atât timp cât mă voi ocupa de această zonă, tot ce pune în pericol sănătatea consumatorilor nu va fi tolerat. Inclusiv în locații care se află în punctul zero al Timișoara au fost descoperite nereguli grave”, a spus Claudiu Sorin Șușanu, noul comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș. Cele șapte restaurante din Timișoara au fost și sancționate cu amenzi în valoare de aproximativ 50.000 de lei. În câteva zile, cinci dintre acestea și-au remediat problemele și au fost redeschise, iar reprezentanții celorlalte două lucrează la remedierea problemelor constatate de inspectori pentru a porni din nou activitatea.

 

Te-ar putea interesa și: