Evenimentul Zilei > Monden > Principesa Margareta, posibila aleasă a Regelui Charles. Ce scria presa anilor 70 despre relația celor doi
Principesa Margareta, posibila aleasă a Regelui Charles. Ce scria presa anilor 70 despre relația celor doi

Principesa Margareta, posibila aleasă a Regelui Charles. Ce scria presa anilor 70 despre relația celor doi

La începutul anilor 70, presa vremii scria despre o posibilă relație între prințul Charles și Principesa Margareta a României, fiica cea mare a Regelui Mihai. Cei doi au descoperit că au foarte multe în comun.

Presa anilor 70 consemnează în diverse articole o posibilă relație romantică între Principesa Margareta a României și actualul Rege al Marii Britanii, în ciuda faptului că cei doi sunt veri îndepărtați. Mai mult decât atât, se pare că Regina Elisabeta a II-a nu ar fi fost împotrivă dacă cei doi s-ar fi logodit.

În articolul cu titlul „Zvonuri despre Margareta de România, posibila aleasă a Prințului Charles al Angliei”, jurnaliștii spanioli scriau atunci că cei doi s-ar fi întâlnit cu ocazia unor evenimente sociale recente și au stat îndelung de vorbă.

Relația dintre Principesa Margareta și Regele Charles

„Puțini sunt cei care îşi pot da seama că există un nou zvon referitor la o altă «posibilă » mireasă, încă una, pentru Prințul Charles al Angliei. Dar noi, fideli cronicilor zilei, consemnăm că, în ultimul timp, s-a pomenit numele unei prințese regale asociat, în mod romantic, celui al viitorului rege al Angliei: acest nume a fost cel al Margaretei de România, 25 de ani, fiica exilatului Rege Mihai şi a soției sale, Regina Ana, născută Prințesă de Bourbon- Parma”, scria revista spaniolă Hola, într-un număr ieșit pe piață în anul 1974.

Tot autorii articolului notează că surse apropiate Curții regale au mărturisit că Regina Elisabeta nu ar avea nimic de obiectat dacă între cei doi s-ar lega o logodnă.

Pe lista posibilelor partenere a prințului Charles se mai aflau la vremea aceea și Lady Jane Wellesley, fiica ducilor de Wellington, Georgina Russell, fiica ambasadorului britanic la Madrid, Rosie Clifton, fiica unui colonel retras şi secretară în Londra și Lady Henrietta Fitzroy, fata ducilor de Grafton, potrivit Fanatik.

Relațiile amoroase din tinerețe ale Regelui Charles

Relațiile din tinerețe ale actualului Rege al Marii Britanii au fost numeroase, însă doar una i-a rămas alături în prezent. Camilla Parker Bowles e cea care acum i-a devenit Regină consoartă și cu care Charles a avut o relație chiar și în timpul primului său mariaj cu prințesa Diana.