Evenimentul Zilei > Actualitate > Principesa Margareta, îmbrăcată de o timișoreancă. EVZ prezintă în premieră schița ținutei care a trebuit să respecte reguli stricte
Principesa Margareta, îmbrăcată de o timișoreancă. EVZ prezintă în premieră schița ținutei care a trebuit să respecte reguli stricte

Principesa Margareta, îmbrăcată de o timișoreancă. EVZ prezintă în premieră schița ținutei care a trebuit să respecte reguli stricte

Stilista timișoreană Alina Lățan a avut livrare princiară la finele săptămânii trecute. Designerul vestimentar a trebuit să creeze roba pe care o va îmbrăca Principesa Margareta, săptămâna aceasta, când i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Evenimentul este programat vinerea aceasta.

”Cei de la Facultatea de agronomie vor oferi titlul de Alteței Sale Regale, iar eu am fost solicitată să mă ocup de roba pe care o va îmbrăca Principesa Margareta și, cu mare drag, m-am ocupat până la cel mai mic detaliu să onorez comanda. Am fost mai mult decât onorată de o asemenea solicitare și abia aștept să o văd îmbrăcată la ceremonia de săptămâna aceasta”, ne-a mărturisit Alina Lățan.

Despre robă, designerul spune că este un model clasic. ”În astfel de situații există o anume convenție și o linie vestimentară deja stabilite, însă am ales materiale de cea mai bună calitate atât pentru robă cât și pentru accesorii”, a mai spus Alina Lățan. Una din convenții a fost culoarea verde, care este culoarea instituției de învățământ, și care a trebuit să fie inclusă în ținută. În exclusivitate pentru EVZ, stilista a pus la dispoziție una din schițele după care a lucrat.

Alina Lățan are studii de modă la Rick Owens Paris. De-a lungul carierei a lucrat cu Inna, Smiley, Deepcentral, Kamelia, Vunk, și a colaborat cu reviste de profil în străinătate. De mai mult timp, designerul colaborează cu succes cu Teatrul Național din Timișoara.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: