Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul turneu la care va lua parte Simona Halep, după „coșmarul” de la Australian Open. Alte două românce vor participa
Primul turneu la care va lua parte Simona Halep, după „coșmarul” de la Australian Open. Alte două românce vor participa

Primul turneu la care va lua parte Simona Halep, după „coșmarul” de la Australian Open. Alte două românce vor participa

Simona Halep (locul 4 WTA) va concura săptămâna viitoare în cadrul turneului de la SanktPetersburg (Rusia), dotat cu premii în valoare de 710.000 de dolari. La această întrecere vor evolua alte două românce, Irina Begu (29 WTA) și Monica Niculescu (32 WTA).

Organizatorii turneului din Sankt Petersburg au confirmat prezența Simonei Halep, iar constănțeanca ar urma să fie principala favorită la câștigarea întrecerii. 

În această ediție a întrecerii din Rusia și-au anunțat prezența jucătoare de Top, precum americanca Venus Williams (17 WTA/finalistă în această ediție de Australian Open), rusoaicele Svetlana Kuznetsova (10 WTA) şi Elena Vesnina (18 WTA), dar și slovaca Dominika Cibulkova (6 WTA/campioana en-titre la Turneul Campioanelor).

Acesta este primul turneu al Simonei, după eliminarea prematură din primul Grand Slam al anului, Australian Open, competiție pe care a părăsit-o încă din primul tur, fiind învinsă de americanca SHelby Rogers (57 WTA), cu 3-6, 1-6. Competiția de la Sankt Petersburg se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 5 februarie, iar aici vor mai concura și Irina Begu și Monica Niculescu.