Evenimentul Zilei > Politica > Primul reproş al lui George Simion pentru Diana Şoşoacă. Subiect foarte sensibil în AUR
Primul reproş al lui George Simion pentru Diana Şoşoacă. Subiect foarte sensibil în AUR

Primul reproş al lui George Simion pentru Diana Şoşoacă. Subiect foarte sensibil în AUR

Copreşedintele AUR, George Simion, a dezvăluit în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 ce anume l-a deranjat la petrecerea în care senatoarea Diana Şoşoacă a transmis live pe Facebook momente de la aniversarea soţului ei.

Primul reproş al lui George Simion pentru Diana Şoşoacă. Subiect foarte sensibil în AUR. Evenimentul s-a desfăşurat într-un restaurant din Iaşi.

În urma difuzării acelor imagini, Şoşoacă şi ceilalţi participanţi sunt cercetaţi de poliţie. Oamenii legii vor stabili culpele individuale pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă sanitară.

Senatoarea AUR a cerut lăutarilor dedicaţii pentru şeful DSU Raed Arafat, dar şi pentru preşedintele Klaus Iohannis. Invitat la Subiectiv, Simion a avut câteva critici la adresa colegei de partid.

Primul reproş al lui George Simion pentru Diana Şoşoacă

„George Simion: Ce-aş putea să îi reproşez doamnei Şoşoacă, cu excepţia faptului că unii participanţi nu ştiau versurile de la Treceţi batalioane române Carpaţii şi le citeau de pe tabletă?

Am văzut nişte oameni care se simt bine. Ar fi bine să trecem mai departe pentru că sunt 14 morţi (n.r. – luni dimineaţă, bilanţul a ajuns la 15 decese) în urma incendiului de la Matei Balş…

Şi nu doamna Şoşoacă este problema României. Asta-l interesează pe Traian Băsescu… Dacă sunt eu certat cu doamna Şoşoacă, pentru că am participat la proteste diferite, şi în ce fel a petrecut ziua soţului…

Răzvan Dumitrescu: Voiam să ştiu dacă este un plan de mediatizare a doamnei Şoşoacă, la care participaţi şi dumneavoastră…

George Simion: Doamna Şoşoacă este foarte spontană.

George Simion: Nu e un plan de mediazare. Doamna Şoşoacă este foarte spontană, după cum este şi foarte vocală.

Este unul din cei 47 parlamentari AUR şi se simte bine în pielea ei. Ar fi bine ca noi, românii, să recăpătăm acest sentiment, de a ne simţi bine în pielea noastră şi să ne vedem de adevăratele probleme ale ţării.

Răzvan Dumitrescu: Dacă aţi putea cânta precum doamna Şoşoacă, cui i-aţi face dedicaţie?

George Simion: Eu sunt mai puţin cu dedicaţiile şi cu lăutarii. Eu am început un proiect politic pe 1 decembrie la Alba Iulia 2019, Alianţa pentru Unirea Românilor.

Îmi propun să ajungem să guvernăm România şi să punem oameni valoroşi, profesioniştii, la conducerea ţării”, a fost dialogul derulat la Antena 3.

Ce i-a spus Şoşoacă jurnalistului EVZ, Mirel Curea

Într-o intervenţie la Antena 3, redactorul-şef adjunct al site-ului evz.ro, Mirel Curea, a dezvăluit ce i-a spus Şoşoacă într-o emisiune. De asemenea, unul dintre coordonatorii proiectului EVZ TV a comentat şi petrecerea de la Iaşi:

„Ăsta nu e comportament de senator. Cei din conducerea AUR sunt pe punctul de a-şi face harakiri. Nu ştiu ce să mai facă. Nu înţeleg cum s-au trezit cu ea printre ei.

(n.r. – Diana Şoşoacă) O plângea pe Laura Codruţa Kovesi când a fost demisă. Avea declaraţii publice în care spunea de preoţi ce nenorociţi sunt.

Şi despre BOR spunea că are o prezenţă malefică în viaţa noastră, a românilor. Îşi face rău chiar dumisale. Mie mi-a spus că sunt un jurnalist care trebuie eliminat.”

Cel puţin 15 persoane la petrecerea Dianei Şoşoacă

Transmisiunea în direct a petrecerii a început vineri seară, la ora 21:00. În imaginile transmise de Şoşoacă au fost observate cel puțin 15 persoane. La eveniment nu se purta masca de protecție și nu se respecta distanțarea socială.

Filmarea realizată de senatoarea AUR a fost urmărită de 56.000 de persoane. „Și… pentru că tot suntem live pe Facebook, vreau să-i facem o dedicație domnului Raed Arafat.

Noi suntem români. «Noi suntem români, noi suntem români / Noi suntem pe veci aici stăpâni.»

Ruptură între George Simion și Diana Șoșoacă?

Primele indicii ale posibilei rupturi dintre George Simion și Diana Șoșoacă au ieşit în evidenţă după incendiul de la Matei Balș. Cei doi au ales să apară public separat, atât în intervențiile televizate și la proteste.

În ziua incendiului, Șoșoacă a mers singură la Matei Balș şi a insistat să intre în spital. Ea a invocat statutul de parlamentar, cu toate că acolo se desfăşura o anchetă.

Senatoarea a făcut apel la români să „iasă în stradă” și să vină în fața spitalului. De asemenea, ea a cerut parlamentarilor să vină la Matei Balș pentru a cere explicații pentru producerea tragediei.

A doua zi, George Simion a organizat un prostest, dar în fața Ministerului Sănătății. Diana Șoșoacă nu a fost prezentă acolo şi a invocat nişte probleme de familie.

A treia zi, Simion a fost prezent în fața Ministerului Sănătății alături de 7 parlamentari AUR. Grupul a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu. Diana Șoșoacă nu s-a aflat printre ei.

În cele din urmă, senatoarea AUR a venit în fața Ministerului Sănătății, dar spre seară. Au însoţit-o câteva zeci de oameni. Ea a încercat să intre în clădirea ministerului pentru a discuta cu ministrul. George Simion nu mai era în zonă.

Despre tensiunile din AUR a vorbit recent şi Traian Băsescu. Iritat, George Simion a negat că ar exista probleme între el și Șoșoacă. El a subliniat că „dacă există trădători”, ar fi de preferat ca ei să se arate acum „decât atunci când AUR va ajunge la guvernare”.

antena3.ro