Evenimentul Zilei > International > Primul reality show la mănăstire. Participă și femei
Primul reality show la mănăstire. Participă și femei

Primul reality show la mănăstire. Participă și femei

Sigur, este posibil să fiți verificat pe Instagram - dar sunteți verificați în ochii lui Dumnezeu?

Un nou reality show din Rusia ar putea fi primul care a încercat să răspundă la această întrebare.  Numit „Insula” („Ostrov”), spectacolul cu „temă ortodoxă” va aduce zece oameni care vor locui la Mănăstirea Nilov timp de o lună.

„Aici, nu veți fi decât voi și Dumnezeu”, se arată într-un video promoțional în care se solicită candidați pentru emisiune. Boris Korcevnikov, directorul general al canalului de televiziune religioasă care va difuza emisiunea, a declarat că dorește ca aceasta să readucă sensul religios în cuvântul „realitate” despre care spune că s-a pierdut.

„Sunt sigur că acest proiect va redefini sensul vieții pentru mulți oameni”, a adăugat Korcevnikov

Situată pe insula Stolobni din regiunea Tver, Mănăstirea Nilov, ridicată în secolul al XIX-lea, a fost una dintre cele mai mari și mai bogate mănăstiri din Rusia imperială și funcționează și astăzi.

Participanții la acest realiy show vor fi filmați în timp ce trăiesc viața îndestulată a unui „rezident monahal”  dar „vor găsi și răspunsuri la întrebări care i-au tulburat de mult”.

Sarcinile vor include curățenia, activitățile curente, confecționarea de conserve și de lumânări, lucrul în bucătării, farmacie, podgorii și ferme, și, desigur, citirea multor cărți bisericești, scrie Moscow Times.

De asemenea, vor avea întâlniri cu preoții, starețul mănăstirii și cu alți „invitați celebri”.

În prezent, spectacolul este în căutarea candidaților, iar femeile vor avea voie să se înscrie în distribuție, în ciuda statutului rezervat numai pentru bărbați al mănăstirii. Filmările urmează să înceapă în noiembrie, a spus Korcevnikov.

El nu a menționat dacă spectacolul va avea un element competitiv precum celelalte reality-show-uri – dar, de dragul distracției, ar fi amuzant să vezi o luptă pentru cine poate fi cel mai bun preot.