Evenimentul Zilei > International > Primul ministru a demisionat. Scrisoarea a fost făcută public
Primul ministru a demisionat. Scrisoarea a fost făcută public

Primul ministru a demisionat. Scrisoarea a fost făcută public

Primul ministru al Ucrainei, Aleksey Goncharuk, și-a prezentat, miercuri, demisia. Acest lucru este menționat pe pagina sa de Facebook, menționează tvrain.ru.

Demisia este legată de publicarea pe Internet a unei înregistrări audio presupuse realizate la o întâlnire la Goncharuk, în care o persoană cu o voce similară  se numește „laică” în economie și vorbește și despre abordarea „primitivă” a lui Zelensky.

În scrisoarea sa de demisie, Goncharuk a menționat că aceste note sunt montate, dar „creează artificial ideea” că el și membrii guvernului nu îl respectă pe președinte.

„Am venit la postul de prim-ministru al Ucrainei pentru a realiza programul președintelui. El pentru mine este un model de deschidere și decență. Cu toate acestea, pentru a risipi orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am scris o scrisoare de demisie ”, a subliniat Goncharuk.

În același timp, partidul de guvernământ „Slujitorul poporului” nu a văzut niciun motiv pentru demisia lui Goncharuk după publicarea notelor.

Canalul de telegramă al biroului Zelensky a raportat că au primit o scrisoare de demisie, încă nu există o decizie cu privire la aceasta.