Evenimentul Zilei > Actualitate > Primii REFUGIAȚI SIRIENI au cerut AZIL POLITIC în România
Primii REFUGIAȚI SIRIENI au cerut AZIL POLITIC în România

Primii REFUGIAȚI SIRIENI au cerut AZIL POLITIC în România

Primii refugiați sirieni care cer azil politic în România se află la Timișoara. ei au fost descoperiți astă noapte într-o gară din Arad. Preluați de autorități, aceștia au cerut imediat azil politic declarând că oricât de greu e traiul în România va fi cu siguranță mai bun decât în țara lor, unde e război.

Este vorba de patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani. ”Cei patru cetăţeni străini au fost descoperiţi de poliţiştii Postului de Poliţie din Păuliş. Nu aveau documente de identitate asupra lor, dar au declarat că sunt de origine siriană şi că au parcurs drumul Siria – Turcia – Serbia – România. Cetăţenii nu cunosc limba română şi nicio altă limbă de circulaţie internaţională”, a explicat comisar-şef Mitică Purcaru, șeful Serviciului pentru Imigrări Arad.

Cei patru sirieni au fost duși la  Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Timişoara. Ei vor sta aici până când li se va soluționa în vreun fel dosarul deschis cu ocazia solicitării azilului politic.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: