Editura Evenimentul si Capital

PRIMELE IMAGINI de la NUNTA REGALĂ a Prințului Harry cu celebra actriță Meghan Markle. EVENIMENTUL ANULUI

Mirii salută mulțimea adunată în jurul Castelului Windsor
Autor: | | 7 Comentarii | 6679 Vizualizari

Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, şi logodnica sa, Meghan Markle, se căsătoresc religios, sâmbătă. Nunta regală are loc în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Prințul Harry și Meghan Markle vor deveni al 16-lea cuplu al familiei regale care își va celebra nunta la Castelul Windsor.

UPDATE 15.33: Mirii, Ducesa și Ducele de Sussex au revenit la Castelul Windsor unde se va desfălura recepția oficială. Recepția este găzduită de Regina Elisabeta, într-o sală în care vor fi circa 600 de invitați.

UPDATE 15.30: Potrivit estimărilor, circa o sută de mii de oameni sunt prezenți de-a lungul drumului pe care caleașca îl parcurge. Harry și Meghan fac un tur, însoțiți de garda de onoare, pentru a saluta mulțimea.

UPDATE 15.16: În momentul când au fost declarați soț și soție, Harry s-a întors spre Meghan și i-a spus: „Sunt atât de norocos!”

UPDATE 15.09: Harry și-a sărutat proaspăta soție pe tretele Capelei St. George! Apoi au urcat în caleașcă! Iar rochia miresei ar fi de fapt realizată de casa Givenchy.

Tiara purtată de Meghan este împrumutată din colecția reginei Elisabeta. Este din aur alb și diamante, și a aparținut Reginei Mary.

UPDATE 15.00: La nuntă cântă un violoncelist în vârstă de doar 19 ani, care a fost invitat de Meghan Markle personal. Se spune că noua ducesă l-a sunat după ce l-a auzit cântând online și l-a întrebat dacă ar vrea să susțină un mini concert la nunta ei. Tânărul de culoare, care este câștigător al unui concurs național de muzică clasică, a acceptat pe loc.

UPDATE 14:50: Un reverend femeie și un arhiepiscop ortodox coptic au spus rugaciuni pentru cei doi miri.

Meghan și Harry, îngenunchiați în fața altarului, ascultă cu capetele plecate.

UPDATE 14:40: Meghan și Harry și-au spus jurămintele și fac schimb de verighete. Vizibil emoționați, cei doi miri își jură credință în Casa Domnului. Preotul îi declară oficial soț și soție. Meghan și Harry vor fi Ducesă și Duce de Sussex.

UPDATE 14.33: Reverendul Michael Bruce Curry: Fratele meu, sora mea, Dumnezeu vă iubește! Amin!

Corul cântă melodia „Stand by me”, a lui Ben E. King

UPDATE 14.22: Pastor: Vorbește depre valențele dragostei. Despre dragostea pentru Dumnezeu, pentru vecinii tăi, și față de tine însuți. „Dragostea nu e doar despre acest cuplu tănâr. Acești doi tineri s-au îndrăgostit și noi toți am venit”. „Vorbesc despre adevărata putere de a schimba lumea”

UPDATE 14.14: Lady Jane Spencer, sora regretatei prințese Diana, citește o rugăciune pentru cei doi miri.

UPDATE 14.11: Preotul: Trebuie să-i întreb pe cei prezenți dacă au de spus ceva care ar putea împiedica această nuntă.

Preot: Harry, vrey să o iei pe Meghan de soție, o vei iubi și o vei susține, cât timp veți trăi?

Harry: Da!

Preot: Îl vei lua pe Harry de soț? Îl vei susține, iubi și proteja, atâta tinp cât amândoi veți trăi?

Meghan: Da!

Preot: Voi, familie și prieteni, îi veți susține pe Harry, acum și în anii care vor urma?

Mulțimea: Da!

UPDATE 14.06: Slujba a început.

UPDATE 14.04: Mireasa se îndreaptă spre altar, la brațul Prințului Charles, tatăl viitorului ei soț.

UPDATE 14.00: Meghan Markle are o rochie albă, simplă, cu un voal lung dus de doi paji, creată de designerul britanic Clare Waight Keller.

UPDATE 13.59: Meghan Markle a ajuns la Capelă!

UPDATE 13.56: Au ajuns și domnișoara și domnișorul de onoare, copiii Prințului William, Prințul George și Prințesa Charlotte. Sunt conduși în capelă de mama lor, ducesa Kate. Sunt 6 domnișoare de onoare și 4 paji.

UPDATE 13.55: Regina Elisabeta este îmbrăcată în verde deschis, cu o rochie înflorată. Are o pălărie asortată, ornată cu o pană mov. Ducele Philip, care a suferit luna trecută o operație la șold, o însoțește. El s-a retras din viața publică și până acum câteva zile nu se știa dacă va participa la ceremonie.

UPDATE 13.52: Mama miresei, Dorian (61 de ani), îmbrăcate în alb perlat si verde foarte deschis, a coborât din mașină și intră în capelă. Camilla și Prințul Charles intră și ei în St. George. Camilla are o pălărie uriașă și un ansamblu roz deschis.

UPDATE 13.47: Au ajuns la Castelul Windsor și Regina Elisabeta și ducele Philip.

UPDATE 13.45: Mașina a intrat pe Aleea care duce la Castel. Mulțimea ovaționează și flutură stegulețe.

UPDATE 13.44: Mașina care o aduce pe Meghan e salutată pe drum de oamenii adunați să vadă nunta ruptă din poveste. La ceremonie sunt invitați și oameni cu care cuplul lucrează îndeaproape. E vorba de persoane din sociații dedicate persoanelor cu dizabilități, Prinul Harry fiind patronul Invictus Games.

Prințul Charles este cel care a ales muzica ce se va auzi în Capela St. George în timpul ceremoniei.

UPDATE 13.40: Alaiul lui Meghan e foarte aproape de Castelul Windsor. Se pare că Regina Elisabeta a văzut încă de săptămâna trecută rochia pe care Meghan o va purta.

UPDATE 13.38: Harry și William merg spre altar, unde o vor aștepta pe foarte moderna viitoare soție Meghan. Oficial, nunta a început! Toată lumea s-a ridicat în picioare.

UPDATE 13.35: Mirele, Prințul Harry (33 ani) și fratele lui, Prințul William (35) au ajuns la Castel. William este cavalerul de onoare al fratelui său. Harry poartă uniforma de gală a regimentului său, cel alături de care a servit, ca pilot de elicopter, două tururi în Afganistan.

Prințul Harry nu s-a bărbierit, așa cum se așteptau englezii. Au intrat în capela St. George.

Prințul Charles și Camilla au ajuns la Castelul Windsor. Tatăl lui Harry este cel care o va conduce pe Meghan la altar. Chiar mireasa este cea care i-a cerut această favoare, după ce tatăl ei a anunțat că nu va putea veni din cauza unor probleme de sănătate.

UPDATE 13.31: Această nuntă este un basm devenit realitatea, o fata din popor care se marită cu prințul. În capela este și Sir Elthon John, care era prieten foarte bun al regretatei prințese Diana, mama lui Harry.

Prințul Harry a petrecut ultima seară în compania fratelui său, prințul William. Întrebat cum au petrecut seara, William a spus râzând „Ooo, să-ți iei revanșa e foarte bine”.

Mașina care o aduce pe Meghan se apropie de Castel. E posibil ca tiara pe care o poartă Meghan să fie una împrumutată din colecția Reginei Elisabeta a II-a.

UPDATE 13.19: Meghan Markle părăsește hotelul într-una din mașinile „regale”, un Rolls Royce negru. Alături, în mașină, este mama ei, Dorian.

UPDATE 13.15: Capela Castelului Windsor s-a umplut. Invitații s-au așezat și, din clipă în clipă, se așteaptă va mirii să plece de la hotelurile unde stau.

Să notăm că in capelă se află și fosta iubită a prințului Harry, Chelsy Davy, cea care a fost la un pas de a fi în locul lui Meghan Markle. Relația lor a fost una cu năbădăi și a durat aproape 7 ani.

Prezentă este și Lindsay Roth, cea mai bună prietenă a lui Meghan.

Au ajuns la nuntă și Zara Tindall, care este însărcinată în luna a 8-a, alături de soțul ei. Aceasta este fiica Prințesei Anne, sora Reginei Elisabeta a II-a, care a ajuns și ea la ceremonie.

UPDATE 13.04: Sarah, Ducesa de York, mama verișoarelor lui Harry, Beatrice și Eugenie a venit singura la castel. Sarah, poreclită de presă „Fergie”, care a divorțat de ducele de York, Andrew, nu a fost invitată la nunta Prințului William cu Kate. Fica ei Beatrice urmează să se mărite, la rândul ei, în octombrie acest an.

Este urmată de fostul premier britanic John Major și soția sa Norma.

UPDATE 12.59: La Windsor au ajuns și foștii colegi de platou ai miresei actorii din serialul Suits. Sarah Rafferty, Patrick J. Adams (cel care în serial era soțul personajului interpretat de Meghan Markle), Tina Tores, Gabriel Macht și Rick Hoffman au intrat în Castel. Invitați sunt și Serenna Williams cu soțul ei Alexis și celebrul prezentator James Corden.

UPDATE ora 12.49: În Capela de la Castelul Windsor au ajuns deja VIP-urile. Pippa Middleton, soțul ei, mama și tatăl ei și a ducesei Kate, faimoasa prezentatoare Oprah Winfrey, actorul Idris Elba si soția sa, actorul George Clooney, la braț cu superba sa nevastă Amal, fostul fostbalis David Beckham si soția sa Victoria. Pe drumul spre castel, zeci de mii de britanici așteaptă cu sufletul la gură să vadă mirele și mireasa.

"Mă doare spatele, a fost frig peste noapte, dar nu regret că am venit. Stau aici pentru cele 10 secunde în care caleașca cu Meghan va trece prin fața noastră. Merită efortul", spunea o englezoaică în vârstă de 67 de ani care și-a petrecut noaptea dormind într-un sac de dormit, lâng o clădire situată pe drumul spre Castelul Windsor.

O altă englezoaică dezvăluia că „am participat la aproape toate nunțile regale, doar la Charles și Camilla n-am fost pentru ca, știți, nu-mi place Camilla. Aceasta este o nuntă a poporului, Kate și Wlliam au avut o nuntă oficială, regală, cu tot protocolul, Meghan și Harry au o nuntă pentru noi toți”.

Sâmbătă urmează să aibă loc căsătoria religioasă a prințului Harry cu meghan Markle, celebra actriță. Acest eveniment a fost catalogat drept „Nunta Anului”.

Actorul Idris Elba, artistul James Blunt și Oprah Winfrey au fost printre primii invitați sosiți la Windsor. De asemenea, este prezent și fratele prințesei Diana, Earl Charles Spencer. Familia Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, a sosit la Windsor. Printre membrii familiei se află Pippa Middleton și fratele lui Kate, James.

Verighetele cuplului vor fi realizate de producătorul oficial de bijuterii al reginei Elisabeta a II-a, Cleave and Company, conform unui comunicat al Palatului Kensington, scrie Agerpres.

Mii de oameni, admiratori ai familiei regale britanice sau simpli curioşi s-au adunat sâmbătă dimineaţă în oraşul istoric Windsor, din apropiere de Londra, pentru a sărbători nunta anului dintre prinţul Harry şi actriţa americană Meghan Markle.

Prințul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham. De asemenea, după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex.

În comunicatul Palatului Buckingham se precizează: “Titlurile prințului Harry vor fi Duce de Sussex, Conte de Dumbarton si Baron de Kilkeel. Prințul Harry devine Alteța Sa Regală Ducele de Sussex, iar Meghan Markle, în urma căsătoriei va deveni Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex”.

Titlul primit de prințul Harry, cel de Duce de Sussex, nu a mai fost folosit de 175 de ani. Meghan Markle va fi prima Ducesă de Sussex din istorie.

Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
21:59 TRĂDARE la care DRAGNEA NU se AȘTEPTA! Prieteniile PERSONALE pot ZĂDĂRNICI CONTRAATACUL. „PSD are ȘANSE MARI să PIARDĂ GUVERNAREA” 21:56 POZIȚIONĂRI înaintea CEx-ului. Un LIDER al PSD face declarații despre DEMISIA lui DRAGNEA 21:53 FELIX STROE face APEL la UNITATE ÎN JURUL CONDUCERII PSD 21:29 Tabăra DRAGNEA CONTRAATACĂ. Va fi EXCLUS vineri! Ghicitoare pentru CExN al PSD: cine a scris SCRISOAREA CELOR TREI 21:19 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 21:10 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 20:00 Fotografia momentului! Cum arată HARTA cu judeţele PRO şi CONTRA lui Liviu Dragnea şi care organizații se ABŢIN. Foto în articol 19:56 Păzea, Ion Iliescu se întoarce! Editorial de Simona Ionescu 19:46 DAEA a DECIS cum se poziționează în SCANDALUL din PSD. Trebuie „să DISCUTĂM ca BĂRBAȚI ce suntem” 18:14 Firea a oferit DETALII INCENDIARE din culisele PSD. ATAC DEVASTATOR la adresa lui Dragnea 18:13 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 18:08 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 18:04 REACȚIE din GUVERN cu privire la SCRISOAREA CELOR TREI GREI. „Momentul este PROST ales” 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:48 Coaliția PSD-ALDE STĂ SĂ CRAPE. Atac PERFID la premierul DĂNCILĂ în plin SCANDAL al SCRISORII CELOR TREI 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD 12:57 Ion Cristoiu a surprins DETALIUL NEVĂZUT din scrisoarea celor 3? ÎNTREBAREA al cărei răspuns POATE FI SALVAREA LUI DRAGNEA. Alertă

Articole salvate