Evenimentul Zilei > Social > Primarul Timișoarei ar putea iniția un miting. Vrea să pună presiune pe CNAIR pentru construirea centurii
Primarul Timișoarei ar putea iniția un miting. Vrea să pună presiune pe CNAIR pentru construirea centurii

Primarul Timișoarei ar putea iniția un miting. Vrea să pună presiune pe CNAIR pentru construirea centurii

Primarul Timișoarei a anunțat, vineri, că ar putea cere timișorenilor să participe la un miting. Nu ar fi prima dată. Subiectul este acum centura Timișoarei.

Nicolae Robu a declarat azi că centura de sud a Timişoarei poate fi gata în 2020. ”În 2020 poate fi gata centura şi mă zbat pentru asta şi îi rog pe timişoreni să fie alături de mine. Şi dacă va fi nevoie să facem miting. Eu cred că fără să punem presiune nu rezolvăm nimic”, a declarat Robu, la Radio Timişoara.

Declaraţiile vin după ce CNAIR a anunţat că centura de sud a Timişoarei va fi gata în 2022, după ce în data de 21 august au fost depuse documentele pentru finanţarea cu bani europeni, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Aceasta ar urma să aibă o lungime de 25,69 km, pe profil de drum naţional, 12 poduri/pasaje, 4 intersecţii la nivel, două noduri rutiere şi două parcări utilate. Totul costă aproape 390 de milioane de lei, din care 75% e contribuţia UE, 25% contribuţia proprie, iar restul de 58 de milioane de lei reprezintă cheltuieli neeligibile. ”Ar fi cea mai mare prostie să nu se forţeze lucrurile astfel încât până la sfârşitul lui 2020 centura să fie operaţională”, a mai precizat primarul.