Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ dă indicații din AREST: E GREU să puneţi nişte flori, arbuşti, iarbă?!
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ dă indicații din AREST: E GREU să puneţi nişte flori, arbuşti, iarbă?!

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin CHERECHEȘ dă indicații din AREST: E GREU să puneţi nişte flori, arbuşti, iarbă?!

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, se declară nemulțumit de cum arată orașul în fruntea căruia a fost reales, văzut prin geamul dubei. Aflat în arest, acesta le dă indicații subordonaților săi, mustrându-i pentru condiția urbei candidată la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

''Revenind la Baia Mare şi la ce am văzut prin geamul dubei… Am văzut MIZERIE în oraş! Am văzut că nu e tunsă iarba şi nu sunt tăiate gardurule vii. Am auzit că vă sabotaţi prin Primărie. Economic – Utilităţi Publice – Ambient Urban. Am impus un standard în ultimii ani. Nu aduceţi oraşul înapoi la mizeria de acum 5 – 10 ani! Avem în oraş un sens giratoriu pe şoseaua de centură. E greu măcar să se taie iarba acolo?! Avem un sens giratoriu pe strada Mihai Eminescu, intersecţia cu str. Oborului, e greu să puneţi nişte flori, arbuşti, iarbă?! De ce nu a pus Serviciul Public Ambient Urban steagurile tricolore pe stâlpi de Ziua Eroilor. Trăiţi în altă ţară decât România?! Aţi uitat să respectaţi eroii şi armata?! Aşa cum uitaţi să curăţaţi sâmbătă şi duminică în parcuri. M-aţi dezamăgit încă o dată!'', a scris Cherecheş sâmbătă pe Facebook în scrisoarea 32.

Cherecheș îi îndeamnă pe colegii săi să ia în calcul transformarea Serviciului Public Ambient Urban în societate pe acțiuni în subordinrea Consiliului Local.

''Facem o investiţie în dotări, utilaje, dar întreţinem oraşul transparent, mai ieftin şi mai de calitate. În această societate putem introduce şi echipe de întreţinere pentru blocurile de locuit şi şcoli, pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor care trăiesc în imobile care se distrug în permanenţă neavând reţele noi, acoperişuri reparate şi izolate, scurgeri pentru ape pluviale sau subsoluri curăţate. Încă o serie de observaţii din duba penitenciarului: vă rog să acceleraţi trasarea/marcajul drumurilor cu vopsea de calitate, inclusiv în cartiere. Cereţi societăţii care a făcut străzile Oborului, Electrolizei şi Grănicerilor să refacă marcajul. De asemenea, vă rog să puneţi “presiune” pe Compania Naţională de Administrare a Drumurilor şi Autostrăzilor, în special pe şeful lor de la Cluj, să demareze lucrările pentru sensul giratoriu de la Metro, sensul giratoriu de la Italsofa. Despre alte gânduri, sentimente, trăiri, vă scriu curând'', le mai transmite edilul.

Edilul Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Decizia aparține Tribunalului Cluj, care a dispus reținerea sa pentru 30 de zile ăn 27 aprilie, iar Curtea de Apel Cluj a menținut această hotărâre. Arestul preventiv a lui Cherecheș a fost prelungit de Tribunalul Maramureș în data de 24 mai. La momentul de față, primarul reales al municipiului Baia Mare se află în penitenciarul Gherla din Cluj.

Cherecheș a fost reales în funcția de primar în urma alegerilor locale cu un procent de peste 70%, scrie Mediafax.