Președintele Comitetului pentru Criminalitate, Steve O'Connell, a declarat: "Creșterea inacceptabilă a crimelor, jaful stradal și spargerile ne îngrijorează profund".

"Primarul Londrei și cei de la Met au nevoie să ia măsuri urgente practice pentru a soluționa aceste infracțiuni, toate acestea petrecându-se de la începutul anului. Comisia noastră va fi întrebată ce măsuri sunt luate pentru a menține populaţia în siguranță".

Acest lucru se întâmplă după un raport al Poliției prezentat în faţa Comitetului pentru Criminalitate, care arată o creștere cu 44% a numărului de omucideri din ultimul an, o creștere cu 30% a numărului de omucideri în rândul tinerilor și o creștere de 36% a jafului personal.  În 2016/17, omucideri la tineri au fost 26, acum până la 34, jaf personal acum 30.609 în comparație cu anii precedenți 22.479, cu omucideri de până la 157 de la 109.  Ceva trebuie făcut" .

Primarul Londrei, Sadiq Khan, pur și simplu nu asigură siguranţa londonezilor", mai spune  Steve O'Connell, notează metro.news