Primarul Gutău, trimis în judecată

Primarul Gutău, trimis în judecată

RÂMNICU-VÂLCEA. Primarul Mircia Gutău împreună cu Mese Nicoale, consilierul juridic al primăriei, au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ei sunt acuzaţi că au prejudiciat bugetul local cu 540.000 de lei, prin achiziţionarea fără licitaţie a mobilierului stradal pentru locurile de joacă din oraş.

Ion Georgescu, administratorul firmei contractante la S.C. DANCOMAR S.R.L, a cumpărat obiectele din Bulgaria la preţul de 320.000 de lei şi le-a vândut ulterior primăriei cu 840.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, primăria avea posibilitatea ca prin reprezentanţii legali să lanseze invitaţii-oferte de achiziţie direct de la firma din Bulgaria, despre ale cărei produse şi preţuri Mircia Gutău se informase înainte de lansarea procedurii de achiziţie. Edilul a fost personal în Bulgaria împreună cu Ion Georgescu, acuzat şi el de de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii DNA au dipsus recuperarea prejudiciului de la cei trei inculpaţi.

"Nu ştiu nimic"

“Eu nu ştiu nimic de trimiterea mea în judecată, nu am fost înştiinţat oficial. Eu ştiu că am făcut licitaţie şi că totul este corect. Voi demonstra în instanţă că nicio acuzaţie nu se suţine”, susţine Mircia Gutău.

Ancheta procurorilor DNA pentru abuz contra intereselor publice în serviciu a început încă din 2006, atunci când primarul Mircia Gutău, împreună cu viceprimarul de atunci, Nicoale Dicu, au fost reţinuţi în urma unui flagrant pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.