„Am fost contactat în ultimele săptămâni de un mare număr de primari din țară, inclusiv PSD. Există o îngrijorare și chiar o revoltă în ceea ce îi privește, pentru că marile proiecte de investiții sunt puse în pericol de Guvern, printr-un buget care sancționează în primul rând primăriile performante. Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politică, dezavuează atitudinea Guvernului României, care prin miniștri ca Orlando Teodorovici se raportează cu aroganță la administrațiile locale unde se produc resursele din care se alimentează bugetul de stat”, susține Gheorghe Falcă într-un comunicat transmis Evenimentului zilei.

 Edilul din Arad îi atrage ministrului atenția că, spre deosebire de el, primarii sunt aleși.

„Domnul Teodorovici nu înțelege, așa cum nu înțeleg nici alți miniștri, că el este numit pe funcție printr-o conjunctură politică, nu este șeful primarilor, nu ne cheamă la ordin și nu ne dă dispoziții, nu face glumițe pe seama noastră. Unii dintre noi, primarii, am fost realeși de două-trei-patru ori să reprezentăm cetățenii harnici și cinstiți, în timp ce Orlando Teodorovici reprezintă cel mai slab guvern din istoria României. În calitate de reprezentant al primarilor din România, apelul meu la Guvernul României a fost să asculte nevoile românilor, să nu blocheze dezvoltarea orașelor, să nu îi mai pedepsească pe cei care muncesc pentru țara asta”, spune Falcă.

Eugen Teodorovici l-a persiflat recent pe primarul din Arad. „Care primari? Nu mi-l luati pe ala de la Arad, care numai primar nu este. Ala este o gluma de primar", afirma Teodorovici vineri seara la un post tv.

 Gheorghe Falcă se declară imun la afirmațiile ministrului.

„Dacă asta i se pare amuzant sau motiv de ironie domnului ministru Teodorovici, dacă îl determină să ne persifleze, îi transmit că pe mine ironia sa nu mă atinge, însă cetățenii sunt sătui de sfidare și așteaptă ca Guvernul României să îi trateze în sfârșit cu respect, și nu cu dispreț, ca acum”, a spus edilul.

Ministrul Finanțelor este în conflict cu primarii de municipii care sunt nemulțumiți de faptul că desi alocările bugetare au crescut, le-au fost transferate serviciile sociale.