Evenimentul Zilei > Politica > Primarii PNL, alături de PSD și împotriva conducerii
Primarii PNL, alături de PSD și împotriva conducerii

Primarii PNL, alături de PSD și împotriva conducerii

Conducerea PNL va discuta, azi, revolta primarilor liberali împotriva propriului partid. Disputa a apărut după ce Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România (AMR), condusă de Ilie Bolojan (PNL), a votat în unanimitate ca la viitoarele alegeri primarii să fie aleși tot dintr-un singur tur de scrutin. Acum două săptămâni, co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au anunțat că formațiunea pe care o conduc susține ca edilii localităților să fie aleși în două tururi.

 „Mâine vom discuta în ședința conducerii politice. Și președintele României este ales în două tururi de scrutin, o astfel de alegere dă mai multă legitimitate”, a declarat pentru EVZ secretarul general al PNL Gheorghe Flutur, provenit din PDL. Potrivit unor surse liberale, liderii marelui PNL au opinii diferite în ceea ce privește sistemul de alegere a primarilor. O parte din cei proveniți din PDL rămân la opinia din 2012, când au sprijinit varianta cu un singur tur, în timp ce conducerea vechiului PNL vrea două tururi. Aceste surse arată că varianta într-un singur tur i-ar favoriza pe primarii în funcție, din acest motiv fiind sprijinită și de PSD, care are cei mai mulți edili.

Falcă vrea un tur

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă , care este și vicepre ședinte al PNL, susține ca alegerea să se facă într-un singur tur. „Eu cred că e mai bine să fie într-un tur, partidul a decis că e mai bine să fie în două tururi”, a declarat Falcă. Și colegul său liberal Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, este de aceeași opinie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: