„S-a constatat că la ora actuală pot fi obținute condiții mai bune de împrumut decât cele de la momentele la care au fost contractate împrumuturile care sunt în derulare. Consultantul financiar propune să se ia un credit pentru a se achita acele împrumuturi, fiind mai avantajos în felul acesta. Cealaltă componentă este menită să susțină investițiile publice ale orașului. Avem o rată de îndatorare de sub 8%, cea mai mică rată din țară și nu avem nicio problemă de a ne îndatora, fiind permise datorii până la 30%. Creditul din Trezorerie luat pentru Colterm nu grevează foarte mult, ci cu 2% rata noastră de îndatorare. Drept urmare, putem să spunem că avem o rată de îndatorare de 10%”, a explicat primarul Timișoarei, într-o conferință de presă, conform Tion.ro.

Și Primăria Alba Iulia, dar și județul Vrancea au accesat astfel de credite. Timișorenii așteaptă acum un aviz de la Ministerul Finanțelor pentru a demara procedura de licitație, unde băncile vor prezenta și vor negocia dobânda împrumutului.

Oficialii PMT susțin de câteva săptămâni că este nevoie de un împrumut pentru „realizarea unor obiective de investiții de interes local”. Astfel, o parte din bani ar trebui  fie folosiți pentru refinanțarea creditelor actuale. PMT are la BCR datorii de un sold credit de 35 de milioane de lei, iar la IFC suma de 78,4 milioane lei.