Primăria Sectorului 4 caută soluții pentru a veni în sprijinul șoferilor. Parcare de peste 700 de locuri pe o pârloagă
Editura Evenimentul si Capital

Primăria Sectorului 4 caută soluții pentru a veni în sprijinul șoferilor. Parcare de peste 700 de locuri pe o pârloagă

Autor: | | 1 Comentarii | 1367 Vizualizari

Mult controversata parcare de 700 de locuri pe care Primăria Sectorului 4 vrea să o amenajeze lângă Parcul Lumea Copiilor pe un teren sterp unde își făcuseră cuib persoanele fără locuință și șobolanii pare că nu mai are sfârșit. Zona este sufocată din cauza lipsei locurilor de parcare, iar ONG-urile se opun vehement construirii acesteia.

144.000 de mașini și puțin peste 40 .000 de locuri de parcare. Este o statistică alarmantă la nivelul sectorului 4 care arată că oamenii nu au unde să își parcheze autoturismele. Un prim pas a fost făcut. Primăria Sectorului 4 a început amenajarea a peste 10.000 de noi locuri de parcare, iar în cartierul Tineretului, o zonă sufocată de mașini, administrația locală a propus amenajarea unei parcări de peste 700 de locuri.

În urma unui studiu de trafic s-a dovedit a fi cartierul cel mai aglomerat din sectorul 4. De ce? În week-end zona devine un furnicar. Peste 50.000 de oameni umplu parcurile Orășelul Copiilor și Lumea Copiilor, iar cei care vin cu mașina „se plimbă” zeci de minut e în căutarea unui loc de parcare. Fiecare parchează pe unde apucă, iar trotuarele nu mai sunt accesibile pentru pietoni.

Sute de mașini parcate pe parcarea contestată

La sfârșitul acestei săptămâni, reporterul Evenimentului Zilei a surprins câteva imagini epocale. Terenul pe care ar urma să se amenajeze noua parcare era plin ochi. Nu puteai arunca un băț fără ca cineva să nu fie lovit. Și atunci rămâne întrebarea: Avem sau nu nevoie de locuri de parcare? Terenul cu o suprafață de două hectare a fost dat în administrarea primăriei de sector de Consiliul General al Municipiului București. Au fost luate avizele de la Mediu, de la comisiile de Circulație, de la Inspectoratul de Stat în Construcții, practic toată baza legală era pusă la punct pentru începerea acestui proiect extrem de important pentru cei care locuiesc în zonă, dar și pentru cei care vin în parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor. Lucrările au fost demarate, parcarea începuse să prindă contur, dar unele ON G-urile s-au opus vehement susținând faptul că terenul respectiv este spațiu verde.

În urma presiunilor acestora, instanțele de judecată au suspendat hotărârile de consiliu care prevedeau construirea parcării de lângă Palatul Copiilor de peste 700 de locuri. După o minimă verificare la registrul spațiilor verzi am aflat faptul că terenul respectiv se află într-o zonă V1A ce permite, printre altele, inclusiv amenajarea de parcaje. „Instanța nu a decis anularea proiectului. A suspendat două hotărâri de consiliu local ce nu privesc oportunitatea amenajării acestei parcări, ci doar indicatori tehnico-economici, adică doar cifre. Chiar și așa, discutăm despre măsuri provizorii, valabile până la o decizie finală în dosarul pe care contestatarii l-au deschis împotriva primăriei. În urma acestei decizii, vom acționa întocmai, așa cum am făcut și până acum: am respectat toate deciziile judecătorilor”, a declarat pentru Evenimentul Zilei Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate