Primăria Ploieşti, ameninţată cu evacuarea

Primăria Ploieşti, ameninţată cu evacuarea

Reprezentanţii locali ai PSD şi PDL s-au „încăierat” la sfârşitul săptămânii trecute din cauza a două clădiri din Ploieşti, care vor mai găzdui doar până în această toamnă Liceul de Poliţie.

La ultima şedinţă de consiliu judeţean, care a avut loc vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a solicitat aleşilor aprobarea preluării imobilelor în patrimoniul judeţului.

„Suntem în criză de spaţii şi avem nevoie de clădirile Liceului de Poliţie. Vă propun să le preluăm noi, pentru că va fi dată o hotărâre de guvern prin care ne vor fi date în administrare”, a declarat Cosma, liderul consilierilor PSD.

Reprezentanţii PDL au votat însă împotriva proiectului. „Şi Primăria Ploieşti are nevoie de acele spaţii, nu doar consiliul judeţean”, a declarat consilierul PDL, Radu Ionescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu cred că se va ajunge la evacuare”

Nervos că proiectul său nu a întrunit numărul legal de voturi, Mircea Cosma a ameninţat că va semna săptămâna aceasta ordinul de evacuare a Primăriei Ploieşti din Palatul Administrativ, clădire aflată în patrimoniul judeţean.

„Nu cred că se va ajunge aici. Voi vorbi şi cu prefectul judeţului despre ameninţarea evacuării. Noi am solicitat preluarea mai multor spaţii de la judeţ pentru amenajarea unei sediu propriu, dar am fost refuzaţi”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.