Primăria Capitalei oferă apartamente pentru această categorie! Cine se califică

Primăria Capitalei oferă apartamente pentru această categorie! Cine se califică

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că Primăria Capitalei se pregătește să reia procedura de achiziție a locuințelor destinate personalului medical. Este vorba despre 177 de apartamente, din 600 prevăzute în proiect.

„Primaria Capitalei va relua procedura privind achizitia a 423 de locuinte din cele 600 destinate personalului medical. Pana acum au fost achiztionate 177 de astfel de apartamente”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Potrivit primarului general, Bucureștiul are anul acesta, pentru prima data în 30 de ani, o concepție unitară privind elaborarea unor planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector în parte, iar până în aprilie 2020 va fi prezentată o primă variantă a Planului Urbanistic General al Capitalei

Ne puteți urmări și pe Google News

„Prin programul derulat de Primaria Capitalei, se achizitioneaza 600 de apartamente cu destinatia de locuinte de serviciu pentru personalul angajat in unitatile medicale din subordinea Municipalitatii. Pana in prezent, au fost cumparate 177 de apartamente – cu 1, 2 sau 3 camere.

Valoarea acestor locuinte, care sunt situate in sectoarele 1, 2, 6 si Bragadiru, se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Procedura de achizitie, perfect transparenta si deschisa catre toti potentialii ofertanti, va continua in perioada urmatoare pentru achizitionarea restului de apartamente.

Sper sa avem de aceasta data mai multe oferte, pentru ca in ciuda faptului ca Primaria a achitat pretul pietei, piata nu a raspuns de la inceput pe masura acestei oportunitati”, a declarat Firea.

De asemenea, primarul a precizat că, în acest moment „deblocarea proiectului privind Planul Urbanistic General al Bucureștiului este o certitudine, urmând ca până în finalul lunii aprilie a anului viitor să fie prezenta prima variantă a planșei de reglementări, de o complexitate și nivel de detaliere pe care o capitală europeană merită să le aibă.

In felul acesta vom deschide o cale dreaptă, nebirocratică și prietenoasă pentru investiții sănătoase, în concordanță cu nivelul de dezvoltare pe care ni-l dorim”.