Primăria Arad, acuzată că face campanie electorală în şcoli

Primăria Arad, acuzată că face campanie electorală în şcoli

Primăria Arad (condusă de PDL) este acuzată de prefectul de Arad, Gavril Popescu (fost membru PNL, pus în funcţie la propunerea PNL), că este în implicată în campania electorală pentru parlamentare şi că le permite aleşilor locali să desfăşoare activităţi de campanie electorală în şcolile din oraş.

Prefectul Gavril Popescu spune că totul se întâmplă sub masca unor „întâlniri publice“ organizate de primărie prin toate cartierele oraşului. Gavril Popescu, care a refuzat să nominalizeze candidaţii pentru care s-ar face campanie în şcoli, a catalogat aceste „întâlniri publice“ drept „întâlniri electorale“ şi a cerut ca acestea să nu mai aibă loc prin şcoli.

„Atrag atenţia Primăriei Arad să înceteze cu aceste întruniri cetăţeneşti pentru că, fiind campanie electorală, nu se pot organiza astfel de întrevederi electorale în şcoli. Aleşii locali, primarul, viceprimarii şi consilierii municipali participă la «întâlniri cetăţeneşti» organizate de Primărie, dar la care fac tot felul de promisiuni. Atrag atenţia că trebuie să înceteze întâlnirile la care participă chiar şi candidaţi, care aruncă tot felul de promisiuni. Aflându-ne campanie electorală, aceste întâlniri nu trebuie să aibă în şcoli“, susţine prefectul de Arad, Gavril Popescu.

Prefectul a mai acuzat faptul că la aceste întruniri participă doar anumiţi candidaţi şi că, în astfel de ocazii, promisiunile electorale se ţin gârlă. În replică, primăria Arad susţine că aceste consultările cetăţeneşti sunt chiar obligaţia administraţiei şi au loc de două ori pe an, indiferent că sunt sau nu sunt alegeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, susţine că „şcolile sunt locaţii tradiţionale pentru întâlnirile comunităţii. În cadrul întâlnirilor se discută probleme punctuale, administrative, ridicate de cetăţeni“. Corina Drăghici mai spune că e normal ca întâlnirile să aibă loc în această perioadă pentru că „acum se lucrează la bugetul pe 2009“. Autorităţile locale susţin că în strategia de dezvoltare a municipiului s-au inspirat din probleme ridicate de arădeni.

Finul lui Băsescu, pe afişele cu candidaţi

La Arad, atât primarul Gheorghe Falcă, care este şi finul preşedintelui Traian Băsescu, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, ambii de la PDL, apar pe afişele şi bannerele candidaţilor PDL ca mesaj de susţinere a acestora în faţa alegătorilor. Formula se aplică şi în judeţ, unde primarii PDL apar pe afişe alături de candidaţii din respectivele colegii.