Evenimentul Zilei > International > Primar răpit în Mexic
Primar răpit în Mexic

Primar răpit în Mexic

Ieri, un primar din localitatea Santiago, situată în nordul Mexicului, a fost răpit de la domiciliul său.

Incidentul s-a petrecut în statul Nuevo Leon, frontalier cu Texas.

Şoferul primarului Edelmiro Cavazos este singurul martor. Acesta a fost descoperit închis în portbagajul unei maşini, pe o autostradă, la mică distanţă de casa edilului. Şoferul nu a fost rănit şi a putut povesti autorităţilor faptul că primarul a fost luat de persoane cu măşti pe faţă.

Martorul a mai spus că bărbaţii care l-au răpit purtau uniforma unei foste unităţi a poliţiei federale, desfiinţată în acest moment. Informaţiile au fost oferite presei astăzi de procurorul statului, Alejandro Garza, într-o conferinţă de presă

Până în acest moment autorităţile mexicane nu au anunţat despre o cerere de răscumpărare. Scenariul ca această răpire să se încheie dramatic este probabil, mai ales în contextul în care numai în acest an, patru primari din diferite regiuni ale Mexicului au fost asasinaţi.

Autorităţile mexicane poartă un adevărat război cu cartelurile de droguri.

Ieri, presa internaţională relata despre 14 omoruri care au avut loc într-o singură zi în Ciudad Juarez, situat la graniţa cu SUA, cel mai periculos oraş din Mexic.

Mexic a devenit un teatru de desfăşurare pentru cartelurile de droguri, iar războiul s-a accentuat în ultimii patru ani. "Le Figaro" apreciază că din 2006, momentul în care preşedintele Felipe Calderon a ajuns la putere, peste 28.000 de persoane au murit, cele mai multe victime fiind în urma ciocnirilor care au avut loc între armata şi membrii cartelurilor de droguri.