Primar PNL, găsit spânzurat în propria locuință. Candida pentru un nou mandat

Primar PNL, găsit spânzurat în propria locuință. Candida pentru un nou mandat Sursa Foto: Arhiva EVZ

Doliu în politica din România. Un primar liberat a fost găsit fără suflare într-o anexă a casei sale. Edilul local nu mai răspundea la telefon, iar colegii din primărie au alertat autoritățile.

Un primar liberal a fost găsit spânzurat

Un primar PNL a fost găsit mort  în această după-amiază. Petre Ion Barbu era primar al comunei Vinţu de Jos, județul Alba și era susținut de partid pentru un nou mandat. De altfel, numele său a fost implicat într-un dosar penal.

Marți după-amiază, acesta a fost găsit spânzurat în într-o anexă a gospodăriei sale. Polițiștii din județul Alba au preluat cazul și au demarat o anchetă.

Primar Vintu de Jos

Sursa foto: Facebook

Dosar penal pentru abuz în serviciu

Primarul din Vințu de Jos a fost acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Instanța a respins, în cameră preliminară, rechizitoriul şi probele prezentate de  procurori. Prejudiciul care apărea în dosarul respectiv ajungea la 400.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Admite în parte cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţii (…), BARBU PETRU(…) constată neregularitatea rechizitoriului nr. 235/P/2023 din data de 12.10.2023 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind pe inculpaţii: 1. BARBU PETRU IOAN, trimis în judecată pentru săvârși irea infracțiunilor de: – abuz în serviciu,(…) , în formă continuată (5 acte materiale) (…) – fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale) (…) dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare în termen de 5 zile de la data comunicării, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, se arată în soluția pe scurt.

Petre Ion Barbu a fost nominalizat de Partidul Național Liberal pentru un nou mandat. Astfel, acesta urma să intre în cursa alegerilor locale din acest an.

Vintu de Jos

Sursa foto: Facebook

Primar din PNL, găsit mort în propria locuință

Politicianul PNL avea 57 de ani și era apreciat de locuitorii din Vințu de Jos. Angajații din primărie susțin că acesta nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care au fost alertate autoritățile.

„La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit, spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale.Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, au transmis polițiștii din Alba.